Hoe verhuis ik een patiënt naar een andere praktijk en/of huisarts?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een patiëntenkaart verhuist naar een andere praktijk die ook gebruik maakt van Caresharing.

Patiëntgegevens openen

pati-euml-ntgegevens-openen.png Klik op 'NAW-gegevens'.

Menu patiëntenverhuizing openen

menu-pati-euml-ntverhuizing-openen.pngU ziet nu de gegevens van de patiënt.

Klik op 'Verhuis patiënt' om het menu voor het verhuizen te openen.

Optie 1: Verhuizen binnen praktijk waar u zelf ook werkzaam bent

Indien u zelf werkzaam bent in de praktijk waarnaar de patiënt verhuist dient te worden voert u de volgende acties uit:

1. Selecteer onder 'Verhuis binnen praktijk' bij 'Huisarts' de nieuwe hoofdbehandelaar.
  2. Klik op 'Verhuis patiënt binnen de praktijk'. De patiënt wordt nu automatisch verhuist naar de praktijk van de nieuwe hoofdbehandelaar.

Optie 2: Verhuizen naar andere praktijk

1. Selecteer onder 'Verhuis buiten praktijk' een praktijk en een bijbehorende huisarts. U kunt er ook voor kiezen om eerst een huisarts te selecteren, en daarna de bijbehorende praktijk.
  2. Klik op 'Verhuis patiënt buiten de praktijk'.

De patiënt is nu verhuisd naar de nieuwe huisarts. De ontvangende praktijk ontvangt hiervan een bericht.