Hoe werk ik als zorgverlener met de ziektelastmeter?

In cBoards kunt u als zorgverlener de patiënt en/of collega's online betrekken bij de zorg. Dit doet u op basis van een bepaald thema. Zowel de patiënt als uzelf voegen informatie toe aan het board. Zo krijgt u een goed overzicht van de zorgvraag van de patiënt, en kunt u de zorg beter organiseren. Deze handleiding laat zien hoe u werkt met een board rondom het thema 'Ziektelastmeter'.

Board openen vanuit patiëntenkaart

Open de patiënt waarvoor u een board wilt starten.

1. Klik op de tab 'cBoards'.

2. Klik op 'Board toevoegen'.

Thema kiezen

Er verschijnt een lijst met beschikbare thema's. Kies voor 'Ziektelastmeter'.

Board openen

Het Board is nu beschikbaar. Open het door erop te klikken.

Tabs bekijken

Het board 'Ziektelastmeter' opent nu automatisch. U ziet een aantal tabs:

1. Overzicht: Hier ziet u de uiteindelijke score van de patiënt, aangegeven door middel van balonnen. Omdat er nu nog geen score bekend is, is de afbeelding nu nog leeg.
  2. Vragen patiënt: De zieketelastmeter heeft een vragenlijst die uit twee gedeelten bestaat: een deel voor de patiënt en een deel voor de zorgverlener. In deze tab kan de patiënt straks vragen beantwoorden.
  3. Vragen zorgverlener: Hier vindt u de vragen die u als zorgverlener moet invullen.
  4. Adviezen: Na het invullen van de test kunt u hier de adviezen zien en uitkiezen.
  5. Behandelplan: Na het invullen van de test kunt u hier een behandelplan samenstellen.
  6. Uitleg: Hier vindt u meer informatie over de ziektelastmeter. Dit kan ook handig zijn voor de patiënt.
  7. Export: Hier kunt u de gegevens naar uw HIS verzenden.

Vragen zorgverlener invullen

Als zorgverlener vult u zelf een aantal vragen in die worden gebruikt voor het berekenen van de ziektelast.

1. Klik op de tab 'Vragen zorgverlener'
  2. Kies voor 'Nieuwe vragenlijst'

1. Vul de vragen in in de pop-up.

2. Klik tenslotte op 'Bewaar'.

Patiënt uitnodigen

U kunt nu de patiënt uitnodigen voor het board. Zo kan de patiënt zijn eigen vragenlijst invullen.

Klik op de '+', rechtsboven in het scherm, om een nieuwe deelnemer uit te nodigen.

1. Vul het e-mailadres van de patiënt in. en klik op 'Toevoegen'.

2. Klik op 'Voeg toe aan board'.

De patiënt ontvangt nu een e-mail met instructies. Lees in deze handleiding hoe de patiënt toegang krijgt tot het board: Hoe kan ik als patiënt de ziektelastmeter invullen en bekijken?

Uitslagen patiënt bekijken

Als de patiënt de vragenlijst heeft ingevuld is de score bekend. Deze wordt visueel weergegeven door middel van ballonnen in de tab 'Overzicht'. Een lage, rode ballon betekent dat de patiënt geen goede score heeft op het betreffende onderdeel. Een groene, hoge ballon betekent dat de patiënt wel een goede score heeft.

Adviezen toevoegen

Naar aanleiding van de score uit de vragenlijst kunt u behandeladviezen selecteren.

1. Klik op het tabblad 'Adviezen'.

2. Klik op 'Voeg adviezen toe'.

Vink de relevante behandeladviezen aan. De mogelijkheden die hier verschijnen zijn afhankelijk van de berekende score. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Behandelplan invoegen

De Adviezen kunt u aan het behandelplan toevoegen.

1. Klik op het tabblad 'Behandelplan'
  2. Klik op '+ Nieuwe taak'

Selecteer de gewenste taak uit de lijst.

Vul de details, de verantwoordelijke en de evaluatiedatum van de taak in en klik op 'Bewaar'.

De taak komt nu in het behandelplan te staan.

Opnieuw invullen

Na verloop van tijd kan de situatie van de patiënt gewijzigd zijn. De vragenlijsten kunnen dan opnieuw worden ingevuld. Klik daarvoor nogmaals op 'Nieuwe vragenlijst'. De antwoorden uit het verleden blijven bewaard.

Communicatie met patiënt

Naar aanleiding van de informatie op het board kunt u communiceren met de patiënt. Dit doet u via de chat, aan de rechterkant van het scherm.

Overzicht van alle Boards

U kunt een lijst van alle actieve boards bij alle patiënten in uw account inzien door in het hoofdmenu te kiezen voor 'Boards'.