Hoe werkt videoverificatie?

Iedere gebruiker van cMessenger dient een profielvideo op te nemen waarin de volgende kenmerken hardop worden uitgesproken:

• Naam
  • Functie
  • Praktijk of zorginstelling
  • Woonplaats

De video kan alleen worden opgenomen op het apparaat waarop cBoards is geïnstalleerd. Het is dus niet mogelijk om een eerder opgeslagen video (bijvoorbeeld van een ander persoon) toe te voegen.

Voordat u kunt deelnemen aan een chat dient u eerst door een andere deelnemer te worden geverifieerd. Dit gebeurt in het begin bij iedere chatsessie. Nadat u door twee verschillende personen geverifieerd bent komt deze eis te vervallen en kunt u direct deelnemen aan chats.

Indien u twijfelt aan de identiteit van een gebruiker kunt u altijd zijn of haar video bekijken. Op deze manier krijgen ongewenste buitenstaanders geen toegang.