Hoe sluit ik de toegang tot een patiëntenkaart voor een paramedicus?

Deze handleiding beschrijft hoe u als huisarts of POH de toegang tot een patiëntenkaart sluit voor een paramedische praktijk. De paramedici in de praktijk kunnen hierna geen medische gegevens van de patiënt meer bekijken. 

Navigeer naar:

 

1. Toegang sluiten

toegang-sluiten.png

  1. Klik op '+'
  2. Kies onder de betreffende categorie voor 'Sluit toegang'. In dit geval gaat het om 'Voeding (Diabetes)'

 

2. Ketenpartners selecteren

screen-shot-2017-07-14-at-085902-2png.png

  1. Selecteer nu de praktijk(en) waarvoor u de toegang tot deze patiëntenkaart wilt sluiten.
  2. Klik tenslotte op 'Bewaar'.

De gebruikers in de geselecteerde praktijk hebben nu geen toegang meer tot de (selectie van) medische gegevens van deze patiënt. De naam van de patiënt blijft nog wel zichtbaar in werklijsten en in de patiëntenlijst van de paramedicus.

 

Na sluiten toegang

Screen_Shot_2017-07-13_at_16.43.14.png

De groene stip onder de '+' betekent dat er in de afgelopen 14 maanden een registratie heeft plaatsgevonden in deze paramedische module. Daarom wordt deze stip nog niet direct rood nadat u de toegang voor een paramedische praktijk heeft gesloten. 

 

Automatisch sluiten toegang

Indien een paramedicus langer dan 14 maanden niets heeft geregistreerd in een paramedische module, wordt de toegang door Caresharing automatisch gesloten. De patiënt verdwijnt dan ook uit de patiëntenlijst en werklijst van de paramedische praktijk. De toegang kan uitsluitend heropend worden als er een nieuwe verwijzing plaatsvindt. 

Ook wordt de toegang tot de patiëntenkaart automatisch gesloten als een patiënt intussen naar een andere paramedische praktijk is verwezen. Dit gebeurt om de drie maanden. De patiënt is hierna nog wel zichtbaar in de patiëntenlijst en de werklijsten van de paramedische praktijk. 

Permanently deleted user -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen