Hoe nodig ik de patiënt of mantelzorger uit voor een board?

Een unieke mogelijkheid in cBoards is het betrekken van de patiënt en mantelzorgers. Hiermee beschikt u over een veilige en eenvoudige manier om medische informatie te delen en te communiceren.

Voor alle deelnemers ziet een board er hetzelfde uit. Per functie of rol wordt dus geen onderscheid gemaakt in wat men mag zien of registreren.

Patiënt of mantelzorger toevoegen aan cBoards

1. Klik op '+' rechtsboven in het scherm
  2. U ziet deze melding. Het is belangrijk dat de patiënt toestemming heeft gegeven voordat u iemand toevoegt! Als u zeker weet dat de patiënt het delen van medische gegevens toestaat, klikt u op OK.

1. Klik op 'Patiënt' als u de patiënt wilt uitnodigen op wiens naam het board staat. Klik op 'Informele zorg' als u een mantelzorger wilt uitnodigen.
  2. Als de patiënt of mantelzorger eerder door u is toegevoegd aan een ander board, wordt deze hier zichtbaar. Meestal is dit niet het geval.
  3. Vul het e-mailadres van de patiënt in en klik op 'Toevoegen'. De patiënt of mantelzorger ontvangt nu een e-mail met instructies om een account aan te maken.
  4. Klik tenslotte op gereed.

Patiënt of mantelzorger ontvangt uitnodiging

De patiënt of mantelzorger ontvangt nu een mail waarin in staat dat u hem heeft uitgenodigd. Deze mail leidt direct naar het formulier voor het aanmaken van een account.

Vervolgens wordt de patiënt gevraagd 2-factor authenticatie in te stellen, in verband met de veiligheid van patiëntgegevens.

Na het aanmaken van het account wordt de patiënt of mantelzorger ingelogd in cBoards en heeft hij toegang tot het board.

Icoon zichtbaar

Rechtsboven is de patiënt of mantelzorger nu zichtbaar door middel van een icoontje. Zo weet u altijd wie de informatie op het board kunnen zien.

Registraties toevoegen

Via de knop 'voeg toe' kan de patiënt of mantelzorger zelf meetwaarden toevoegen. In het voorbeeld is dat het glucosedagboek. Het verschilt per board welke items geregistreerd kunnen worden.

Meetwaarden die de patiënt kan invullen worden opgeslagen als 'thuismeting'. Dit betekent dat ze niet in overzichten met uitsluitend 'officiële' metingen terecht komen.

Overzichten bekijken

De patiënt of mantelzorger kan door de verschillende tabs klikken en zo een overzicht krijgen van de betreffende onderwerpen. In het voorbeeld wordt een overzicht getoond van het BMI. Zo krijgt hij meer inzicht in bepaalde aspecten van zijn aandoening.

Vragenlijsten invullen

In sommige boards kan de patiënt of mantelzorger een vragenlijst invullen. Sommige vragenlijsten bevatten ook een deel dat moet worden ingevuld door de zorgverlener. In dat geval staat dit duidelijk aangegeven.

Communiceren

Rechts in het board bevindt zich de chat. De patiënt kan hier vragen stellen naar aanleiding van de informatie op het board. Ook kunt u zo een e-consult uitvoeren.

Zowel de zorgprofessional als de patiënt/mantelzorger ontvangen dagelijks een e-mail als er ongelezen berichten zijn.

Wij raden altijd aan om met de patiënt af te spreken hoe u omgaat met deze communicatiemogelijkheid, om ervoor te zorgen dat beide partijen aan de verwachtingen kunnen voldoen.