Hoe nodig ik andere zorgprofessionals uit voor een board?

Als initiator of deelnemer aan een board kunt u andere zorgprofessionals toevoegen, zodat zij ook alle informatie in het board kunnen bekijken en kunnen meedoen aan de samenwerking.

In deze handleiding leest u hoe u zorgprofessionals toevoegt via het adresboek.

Wilt u een teamlid uit uw eigen team toevoegen? Lees dan deze handleiding.

Wilt u de patiënt of mantelzorgers toevoegen? Lees dan deze handleiding.

Adresboek: Individuele zorgprofessionals en teams

Het adresboek bevat alle zorgprofessionals in Nederland die een account hebben in cBoards. Zo betrekt u eenvoudig gespecialiseerde professionals en zorgverleners bij u uit de buurt.

Het adresboek bevat zowel individuele zorgprofessionals als teams. Een individuele zorgprofessionals kan onderdeel zijn van een of meerdere teams.

Adresboek openen

1. Klik op '+' rechtsboven in het scherm
  2. U ziet deze melding. Het is belangrijk dat de patiënt toestemming heeft gegeven voordat u iemand toevoegt! Als u zeker weet dat de patiënt het delen van medische gegevens toestaat, klikt u op OK.

Zorgprofessional of team zoeken

1. Selecteer eerst 'zorgverlener'.
  2. Zoek hier op naam. Dit kan ook de naam van een team zijn.
  3. Zoek hier op plaats (indeling naar gemeente waar zorgverlener werkt).
  4. Zoek hier op beroep of functie.

U kunt zoeken op meerdere criteria tegelijk.

Zoekresultaten

U ziet nu uw zoekresultaten.

1. Dit is een individuele zorgverlener. Als u deze persoon uitnodigt wordt hij direct aan het board toegevoegd.
  2. Dit is een team dat momenteel niet beschikbaar is. Dit is te zien aan de grijze stip in het icoontje.
  3. Dit team is beschikbaar.
  4. Onder de 'i' vermeldt het team vaak aanvullende informatie.
  5. Klik op 'Selecteer' om het team (of individuele zorgverlener) toe te voegen aan het board. Alle leden die de status 'beschikbaar' hebben, worden direct toegevoegd aan het board. Teamleden die hun status op 'onbeschikbaar' hebben staan, worden niet toegevoegd, maar zij kunnen het board wel openen door de patiënt zelf op te zoeken.
  6. U kunt meerdere teams en zorgprofessionals tegelijk selecteren. Deze worden hier opgesomd.
  7. Klik tenslotte op 'Voeg toe aan board'.

Meer informatie over beschikbaarheid

Zorgprofessional toevoegen via e-mail

Als een zorgverlener niet in het adresboek te vinden is, kunt onderin het adresboek iemand toevoegen via e-mail. De zorgverlener ontvangt dan een mail met instructies om gratis een account aan te maken.