Hoe kan ik de ziektelastmeter invullen en bekijken? (voor patiënt)

Via de applicatie cBoards kunt u als patiënt door een zorgverlener worden uitgenodigd voor de ziektelastmeter. De ziektelastmeter is een hulpmiddel om te bekijken hoe uw gezondheid als COPD-patiënt ervoor staat. Deze handleiding beschrijft de stappen die u moet volgen.

E-mail openen

Op het moment dat uw behandelaar u uitnodigt voor de ziektelastmeter ontvangt u een e-mail.

Klik op de link in de e-mail om het registratieproces te starten.

Aanmelden

Vul alle velden in en klik op 'Account aanmaken'. Let op: Uw telefoonnummer gebruiken we voor two-factor authenticatie, ter beveiliging van uw account. Vul daarom een telefoonnummer in van een telefoon die u altijd bij de hand heeft.

Extra beveiligingslaag activeren

Om uw account goed te beveiligen wordt 2-factor authenticatie geactiveerd. Dit betekent dat het systeem van Caresharing u automatisch opbelt op het moment dat u inlogt met uw e-mailadres en wachtwoord. U dient dan een cijfer in te toetsen op uw telefoon. Door deze extra beveiligingslaag kunnen ongewenste personen nooit toegang krijgen tot uw account.

Volg de stappen op het scherm om 2-factor authenticatie te activeren.

Vragenlijst openen

1. Klik op 'Vragen patiënt'
  2. Kies voor '+ Nieuwe vragenlijst'.

Tip: als u eerst een video wilt inzien met informatie over de ziektelastmeter, kunt u op de tab 'uitleg' klikken.

Vragenlijst invullen

1. Vul alle vragen in
  2. Klik tenslotte op 'Bewaar'.

Resultaten bekijken

Uw behandelaar vult informatie in onder de tabs 'Vragen zorgverlener' en 'Behandelplan'. Zodra zowel 'Vragen zorgverlener' als de patiëntenvragenlijst zijn ingevuld is uw ziektelast bekend.

Klik op de tab 'Overzicht' om uw score in te zien. Een lage, rode ballon betekent dat u niet goed scoort op dit onderdeel. Een groene, hoge ballon betekent dat u wel goed scoort op het onderdeel. De grijze ballonnen laten de score zien van de vorige keer dat de vragenlijsten waren ingevuld. Zo kunt u uw vorderingen goed bijhouden.

Communiceren met behandelaar

In de chat, aan de rechterkant van het scherm, kunt u communiceren met uw behandelaar.