cBoards introductie voor patiënten en mantelzorgers

Let op: deze handleiding is te downloaden in printbaar PDF-formaat, onderaan deze pagina.

Welkom bij cBoards!

Via onze applicatie cBoards betrekken wij u graag bij de zorg. cBoards stelt u in de gelegenheid om medische registraties in te zien, zelf ook medische registraties te doen en u kunt direct en op een veilige manier met alle betrokken partijen communiceren. Deze handleiding legt u in het kort uit hoe u cBoards kunt gebruiken.

Account aanmaken

Stap 1: Via uw zorgverlener ontvangt u een uitnodiging per e-mail om een account aan te maken. Klik op de ‘Aanmelden’ k nop in deze e-mail.

Stap 2: Vervolgens maakt u een cBoards account aan door alle velden in te vullen, de voorwaarden te accepteren en op de 'Account aanmaken' knop te klikken.

Stap 3: Uw cBoards account is compleet. U kunt inloggen via https://home.caresharing.eu/.

Let op: Een cBoards account is gratis.

Overzicht boards

Wanneer u ingelogd bent, komt u in het startscherm van cBoards. Elk zorgthema is opgezet in een apart board, binnen een board kunt u registreren en communiceren. De patiënt in dit voorbeeld is betrokken bij zijn/haar Diabetes zelfmanagement board en Ouderenzorg board.

Een board kunt u zien als een multidisciplinair themagericht mini patiëntendossier. Hiervan kunt u er dus meerdere hebben wanneer u zorg ontvangt rondom meerdere thema’s. Deze zijn allemaal inzichtelijk voor u in cBoards.

Inhoud board

Wanneer u een board opent, krijgt u uw medische gegevens te zien die bij dit zorgthema horen. Elk onderwerp heeft een eigen tabblad, sommige tabbladen hebben ook tabbladen onder zich, zoals in dit voorbeeld is te zien bij het glucosedagboek.

Registraties doen

U doet zelf een registratie via de registratieknop in een board, in bovenstaand voorbeeld is dit de ‘+ Glucose’ knop. Hierna verschijnt een pop up scherm waarin u uw antwoorden kan noteren, u slaat uw antwoorden op via de 'Bewaar' knop.

Let op: Uw zorgverlener krijgt geen notificaties wanneer u iets registreert binnen cBoards. Wilt u wel uw zorgverlener op de hoogte stellen van de registratie, geef dit dan door via de chat.

Communiceren

Aan de rechterkant van een board bevindt zich de chat. Hiermee kunt u op een veilige manier een bericht sturen aan alle personen die toegang hebben tot het board. Alle personen die onderdeel zijn van het board ontvangen een notificatie van nieuwe chatberichten.

U ontvangt zelf ook een notificatie indien er ongelezen chat berichten voor u klaar staan. U wordt daarnaast per e-mail op de hoogte gesteld van deze nieuwe notificaties, dit gebeurt éénmaal per dag in de ochtend. U blijft deze email notificaties ontvangen, totdat u uw ongelezen chatbericht(en) heeft gelezen.

Personen betrekken

U kunt zelf personen bij uw zorg betrekken, u doet dit door hen uit te nodigen bij één of meer boards. Het uitnodigen van personen gaat via de ‘+ knop’ rechts boven de chat. Als patiënt of mantelzorger kunt u uitsluitend personen in de categorie 'informele zorg' (mantelzorgers) of 'patiënt' uitnodigen.

Ondersteuning

Op onze support site staat een uitgebreide selectie van handleidingen waar alles duidelijk wordt uitgelegd. U kunt alle handleidingen vinden via deze link.