Wat moet ik weten over de aanduiding 'Deelname ketenzorgprogramma'?

 

In de nieuwste OZIS-standaard voor ketenzorg is een nieuwe registratie opgenomen: 'Deelname ketenzorgprogramma'. Met behulp van deze nieuwe registratie wordt het mogelijk om de status van de patiënt met betrekking tot ketenzorg naar het HIS te versturen.

In dit artikel leest u welke aanpassingen er in het KIS van Caresharing zijn gedaan om de registratie 'Deelname ketenzorgprogramma' te kunnen uitwisselen met het HIS. 

Navigeer naar:

 

Automatische berekening

automatische-berekening.png

Momenteel is in het KIS een waarde voor 'Programmatische zorg' bekend. De waarde voor 'Programmatische zorg' wordt automatisch gekopieerd naar een waarde voor 'Deelname ketenzorgprogramma'. Dit is te zien in de monitors aan de rechterkant van de patiëntenkaart.

Mochten de monitors verschillen, dan kunt u nagaan waar dit verschil vandaan komt. Op dit moment kan dit enkel worden veroorzaakt door het feit dat de patiënt niet meer voldoet aan het leeftijdscriterium, terwijl u heeft aangegeven dat dit wel het geval is, of andersom (Zie: 'Leeftijdscriterium')

 

Formulieren

Schermafbeelding_2020-08-20_om_11.09.14.png

Ook in het formulier 'Module info' wordt getoond of een patiënt binnen de criteria voor 'Deelname ketenzorgprogramma' valt. Als u een waarde in dit formulier wijzigt, ziet u direct of de waarde voor 'Deelname ketenzorgprogramma' verandert.

Schermafbeelding_2020-02-20_om_11.17.12.png

Let op! Wanneer u de programmatische zorg status wijzigt kan een betrokken ketenpartner niet meer declareren. Kijk hierom altijd of er een actieve verwijzing is en breng de ketenpartner op de hoogte middels de communicatie mogelijkheid.

 

 

Leeftijdscriterium

Schermafbeelding_2020-08-20_om_11.12.19.png

Binnen sommige zorggroepen wordt bij enkele modules gevraagd om rekening te houden met het leeftijdscriterium. Volg de aanwijzingen in het formulier op en geef vervolgens aan of u rekening heeft gehouden met dit leeftijdscriterium. De waarde voor 'Deelname ketenzorgprogramma' wordt vervolgens automatisch op de juiste manier berekend.

 

Werklijst

werklijst.png

In de nieuwe werklijst 'Deelname ketenzorgprogramma HIS/KIS niet gelijk' wordt getoond voor welke patiënten een andere waarde voor 'deelname ketenzorgprogramma' aanwezig is in het HIS dan in het KIS. De kolommen in de werklijst tonen waar deze verschillen zich voordoen.

 

Terugsturen naar HIS

terugsturen-naar-his.png

De huidige terugstuurfunctionaliteit is uitgebreid, waardoor het mogelijk is gemaakt de waarden voor 'deelname ketenzorgprogramma' terug te sturen naar het HIS.

Indien de waarde niet door de gebruiker wordt teruggestuurd via deze knop, dan zullen de gegevens alsnog automatisch teruggestuurd worden naar het HIS.

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen