Wat zie ik in de oproeplijst fundusscreening?

Bij sommige zorggroepen is de oproeplijst fundusscreening actief. Fundusbeoordelaars gebruiken de gegevens in deze lijst om patiënten op te roepen voor een controle. Het is dus belangrijk dat u controleert of de lijst klopt.

In dit artikel leest u wat de informatie in de oproeplijst fundusscreening betekent, en hoe u informatie wijzigt zodat fundusbeoordelaars de juiste patiënten oproepen voor een controle.

Oproeplijst openen

1. Klik op het menu linksboven in het scherm.
  2. Kies voor 'Oproeplijst fundusscreening'

Betekenis vlaggen

De vlag onder 'Status' kan drie verschillende kleuren hebben:

Rood: Er is nog geen fundusuitslag in in de afgelopen 24 maanden, EN er is geen reden bekend onder 'wijzig'.

Groen: In de afgelopen 24 maanden is er wel een fundusuitslag voor de patiënt geregistreerd.

Blauw: Er is geen fundusuitslag in de afgelopen 24 maanden, EN er is een reden geregistreerd onder 'wijzig'.

Oranje: De reden geen afspraak binnen de ingestelde periode is ‘Niet bereikbaar, brief gestuurd’, ‘Niet oproepen’ of ‘Incorrecte patiëntgegevens

Betekenis andere kolommen

1. Hier staat de datum van een eventuele fundusuitslag van twee jaar geleden.
  2. Hier staat de datum van een eventuele fundusuitslag vorig jaar.
  3. Hier kunt u onder 'wijzig' een reden invullen voor het niet maken van een fundusafspraak in de afgelopen 24 maanden. Er zijn verschillende antwoordopties beschikbaar.
  4. De datum van de laatst bekende fundusuitslag.
  5. Hier ziet u of de controle op de normale manier verloopt via het oproepsysteem.
  6. De verantwoordelijke voor de funduscontrole. De lijst is geordend in 3 typen. Eerst ziet u de patiënten die vallen onder de categorie 'anders', daarna onder 'huisarts' en als laatste onder 'oogarts'.
  7. Hier ziet u notities en kunt u zelf notities toevoegen.

Verantwoordelijke wijzigen

Als de verantwoordelijke voor de patiënt (huisarts, oogarts, overige) niet juist is, kunt u dit wijzigen door op de patiënt te klikken. Vervolgens gaat u naar de tab ogen in de overzichten. (1) Daar wijzigt u de verantwoordelijke. (2)

Exporteren naar Excel

Klik op de knop rechtsboven de lijst om de gegevens te exporteren naar Excel. In het bestand vindt u naast de fundusgegevens ook het adres van de patiënt.