Hoe werkt videoverificatie?

Als extra beveiligingslaag laten wij zorgprofessionals elkaars identiteit controleren door middel van een persoonlijke video. In dit artikel leest u hierover alle details.

Video opnemen

In het aanmeldproces wordt u gevraagd om een persoonlijke video op te nemen, waarin u uw naam, rol en de gemeente waarin u werkzaam bent vermeldt. Bijvoorbeeld: "Hallo, ik ben Jan Jansen, internist uit Rotterdam'.

Het opnemen van een video kan met een webcam of een camera in een smartphone. U moet dan ingelogd zijn via de browsers Chrome of Firefox.

Verificatie

Daarna is het de bedoeling dat minimaal twee personen verifiëren dat u daadwerkelijk bent wie u zegt te zijn. Dit gebeurt door gebruikers die actief zijn in hetzelfde board. Zij worden bij het openen van het board gevraagd om uw video te bekijken, en te verifiëren dat de door u uitgesproken tekst in de video klopt. Als dit door twee verschillende personen is gedaan, wordt de video niet meer automatisch getoond aan andere gebruikers. Bij uw icoontje (dat te wordt getoond in boards) verschijnt een vinkje, zodat anderen eenvoudig kunnen zijn dat u geverifieerd bent.

Let op: personen die ook gebruik maken van het KIS van Caresharing, of een andere SSO, zijn automatisch geverifieerd.