Wat moet ik als ketenpartner weten om te starten in Caresharing cKis?

Patiëntenlijst

De patiëntenlijst is altijd toegankelijk door de muis over het blauwe menu linksboven te bewegen en op ‘Patiënten’ te klikken.  

Hoe open ik een patiëntenkaart?

Er zijn twee opties om een patiënt te openen:

1. De patiëntenkaart is te openen door de zoekbalk te gebruiken. U typt de eerste drie letters van de naam van de patiënt en klikt op de patiënt die u wilt openen. U kunt ook op de geboortedatum zoeken.

2. In de patiëntenlijst klikt u op een naam om de patiëntenkaart te openen.

Hoe start ik een nieuwe registratie?

Zorg ervoor dat u de patiëntenkaart geopend heeft.

1. Klik op de ‘+’. Door op de plus te klikken opent een menu waar u kunt kiezen uit een aantal protocollen. Protocollen zijn formulieren waarin u registraties kunt vastleggen.

2. Kies het protocol dat u wilt uitvoeren. In dit voorbeeld kiezen we voor ‘Samenvatting consult diëtist’.

Het verschilt per gebruiker welke registraties of protocollen er beschikbaar zijn. Voor een diëtist zijn er andere protocollen beschikbaar dan voor een pedicure. Gebruikers die verschillende soorten consulten uitvoeren zullen meerdere protocollen kunnen aanklikken.

Hoe vul ik een protocol in?

Zodra u een nieuwe registratie start opent een protocol. Protocollen kunt u altijd van boven naar beneden invullen. Het is ook mogelijk om een selectie van de items in te vullen. Wanneer u klaar bent, klikt u op ‘Opslaan’, altijd te vinden aan de linkerkant van het formulier.

Hoe kan ik een overzicht van de belangrijkste gegevens zien?

In het nieuwe Caresharing ziet u bij het openen van de patiëntenkaart een overzicht van de belangrijkste informatie.

1.  U kunt altijd terugkomen bij dit overzicht door op de tab met de patiëntnaam te klikken.

2. U kunt verschillende soorten informatie bekijken door op een categorie te klikken. Onder 'In 1 oogopslag' staat de meest relevante informatie gegroepeerd.

Het is belangrijk om te weten dat u op deze plaats alleen informatie kunt inzien. U kunt hier dus geen informatie registreren of bewerken.

Hoe vind ik een registratie uit het verleden terug?

1. Klik op de lijst-knop om vorige registraties te kunnen vinden.

2. Klik op de registratie. In het voorbeeld is dat bijvoorbeeld ‘Samenvatting consult diëtist (Diëtetiek)’. Het formulier opent nu. Indien u dingen wilt wijzigen kunt u een nieuw protocol aanmaken via de + knop.

Verwijzen

U krijgt een e-mail zodra er een nieuwe patiënt naar uw praktijk wordt verwezen. Daarnaast staat er in de patiëntlijst de melding 'nieuw' wanneer de patiënt nieuw in de lijst is binnengekomen.

Overige functionaliteiten

De bovenstaande handelingen vormen de basis van wat u moet weten om als paramedicus te kunnen werken met het vernieuwde Caresharing. Het kan zijn dat u tijdens uw werk dingen tegenkomt die niet zijn behandeld in dit artikel.  Ons support team voor u klaar om u hierbij te helpen. U kunt ons bereiken door op het vraagteken rechts onderin beeld van Caresharing te klikken of te bellen naar 020 214 9222 op kantoortijden.

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen