Hoe stuur ik zelf gegevens terug naar het HIS?

In Caresharing cKIS kunt u zelf gegevens terugsturen naar het HIS. Bij het terugsturen ziet u precies welke gegevens er zullen worden verzonden. Hierdoor heeft u inzicht in de informatie die van Caresharing naar uw HIS gaat. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u gegevens naar het HIS verstuurt. 

Navigeer naar:

 

1. Gegevens versturen

Zorg er voor dat u de patiëntenkaart geopend heeft. Aan de rechterkant van het scherm vindt u onder 'Terugkoppeling naar HIS' de knop voor het terugzenden van gegevens.

 

2. Periode selecteren

Selecteer de periode waarover u registraties in Caresharing wilt verzamelen en terugsturen naar het HIS. 

De periode staat automatisch ingesteld op de huidige datum. U hoeft de periode dus niet aan te passen indien u alleen de gegevens van de huidige datum wil verzamelen. 

 

3. Gegevens verzamelen

Klik op 'Verzamel gegevens'. Het systeem zoekt nu naar registraties die gedaan zijn bij deze patiënt gedurende de geselecteerde periode.

 

4. Inhoud gegevens bekijken

De gegevens die u kunt versturen naar het HIS verschijnen in een overzicht in verschillende categorieën. Bijvoorbeeld bij 1. de meetwaarden van de patiënt en bij 2. het SOEP.

 

5. Gegevens versturen

Klik op 'Versturen' om de gegevens terug te sturen naar het HIS.

 

6. Meerdere episodes

Het kan zijn dat er voor een patiënt meerdere episodes geregistreerd zijn. Wanneer dit zo is, ziet u hiervan een melding in de gele balk boven in het scherm.
Alvorens u op de knop 'Versturen' kunt klikken moet u een van de episodes selecteren.

 

Welke gegevens kunnen met deze knop naar het HIS worden verzonden?

Vrijwel alle gegevens die in cKIS worden geregistreerd kunnen met de 'Terugkoppeling naar HIS' functionaliteit verzonden worden. Momenteel geldt een uitzondering voor de volgende gegevens, omdat deze indirect worden opgeslagen in een ander systeem: 

  • Fundus
  • Behandelplan

Deze gegevens worden automatisch teruggestuurd (zoals u voorheen gewend was) via een Edifact bericht. Op termijn zullen ook deze gegevens handmatig kunnen worden teruggekoppeld. 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen