Hoe stuur ik zelf gegevens terug naar het HIS?

In Caresharing Collab bepaalt u zelf wanneer u gegevens terugstuurt naar het HIS. Bij het terugsturen ziet u precies welke gegevens er zullen worden verzonden. Hierdoor heeft u inzicht in de informatie die van Caresharing naar uw HIS gaat. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u gegevens naar het HIS verstuurt.

Gegevens versturen

Zorg er voor dat u de patiëntenkaart geopend heeft. Aan de rechterkant van het scherm vindt u onder 'Terugkoppeling naar HIS' de knop voor het terugzenden van gegevens.

Periode selecteren

Selecteer de periode waarover u registraties in Caresharing wilt verzamelen en terugsturen naar het HIS.

De periode staat automatisch ingesteld op de huidige datum. U hoeft de periode dus niet aan te passen indien u alleen de gegevens van de huidige datum wil verzamelen.

Gegevens verzamelen

Klik op 'Verzamel gegevens'. Het systeem zoekt nu naar registraties die gedaan zijn bij deze patiënt gedurende de geselecteerde periode.

Inhoud gegevens bekijken

De gegevens die u kunt versturen naar het HIS verschijnen in een overzicht in verschillende categorieën.

Gegevens versturen

Klik op 'Versturen' om de gegevens terug te sturen naar het HIS.

Meerdere episodes

Het kan zijn dat er voor een patiënt meerdere episodes geregistreerd zijn. Wanneer dit zo is, ziet u hiervan een melding in de gele balk boven in het scherm.
Alvorens u op de knop 'Versturen' kunt klikken moet u een van de episodes selecteren.

Welke gegevens kunnen met deze knop naar het HIS worden verzonden?

Vrijwel alle gegevens die in Collab worden geregistreerd kunnen met de 'Terugkoppeling naar HIS' functionaliteit verzonden worden. Momenteel geldt een uitzondering voor de volgende gegevens, omdat deze indirect worden opgeslagen in een ander systeem:

• Diabetesdagboek
  • Fundus
  • Behandelplan
  • Ouderenzorg

Deze gegevens worden automatisch teruggestuurd (zoals u voorheen gewend was). Op termijn zullen ook deze gegevens handmatig kunnen worden teruggekoppeld.