Hoe verwijs ik een patiënt?

In Caresharing kunt u patiënten doorverwijzen naar een ketenpartner, zoals een pedicure, podotherapeut of diëtist. De zorggroep bepaalt welke ketenpartners er beschikbaar zijn in de verschillende modules. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u kunt verwijzen.

Let op: In veel gevallen moet een patiënt deelnemen aan de programmatische zorg. Wanneer de patiënt niet in de programmatische zorg zit zal de verwijsknop niet zichtbaar zijn.   

Navigeer naar:

 

 

1. Verwijzing starten

Zorg ervoor dat u de patiënt geopend hebt. 

 

2. Verwijzen aanklikken

Klik op '+' in het linkermenu, en zoek het type verwijzing dat u wilt uitvoeren. In het voorbeeld is dat een verwijzing naar een diëtist binnen de diabetesmodule.

Let op: als bij de knop een vinkje verschijnt, is er al een verwijzing actief.

 

3. Zorgverlener selecteren

Selecteer de juiste zorgverlener. Als er veel zorgverleners beschikbaar zijn verschijnt er een kaart, waarop u kunt zien waar iedere zorgverlener gevestigd is. 

 

4. Velden invullen

Vul alle relevante velden in. Het verschilt per verwijzing welke velden beschikbaar zijn. Eventueel kunt u een bericht sturen aan de ketenpartner waarin u de verwijzing toelicht.

Let op: alleen zorgverleners die zijn aangevinkt ontvangen een notificatie dat ze een bericht hebben ontvangen. De andere zorgverleners die getoond worden hebben wel toegang tot het bericht, maar zij ontvangen geen notificatie. 

Klik op 'Bewaar'. Uw verwijzing is nu voltooid. De ketenpartner naar wie u de verwijzing gedaan heeft ontvangt hiervan een notificatie.

Eventueel kan de ketenpartner een antwoord geven op het bericht dat u in de verwijzing heeft toegevoegd. U krijgt hier dan een notificatie van in de patiëntenkaart. Daarnaast verschijnt er een rood cijfer in het envelopje, rechtsboven het scherm in Caresharing.

Permanently deleted user -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen