Hoe verzend ik een bericht aan een andere zorgverlener?

In Caresharing cKIS kunt u op een veilige manier berichten uitwisselen met zorgverleners die bij een patiënt betrokken zijn. Deze handleiding beschrijft hoe u berichten verstuurt. In een andere handleiding leggen we uit hoe u ontvangen berichten leest.

Op verschillende plaatsen in de applicatie kunt u een bericht verzenden:

Bericht versturen bij een verwijzing of consultatie

Bericht versturen via een apart formulier

Bericht versturen in een protocol

In de laatste stap van deze handleiding leggen we uit waar u op moet letten bij het verzenden van een bericht.

Bericht verzenden 

Bericht versturen bij een verwijzing of consultatie

Bij een verwijzing of consultatie bestaat er altijd de mogelijkheid om een bericht te versturen. Hier kunt u een toelichting kwijt aan de zorgverlener die zich met de patiënt gaat bezighouden. 

Bericht versturen via apart formulier

Een bericht verzenden in Caresharing kan verlopen via een formulier, te openen via '+'.

In het voorbeeld zijn er drie formulieren beschikbaar die uitsluitend gebruikt worden voor communicatie. Deze zijn onderverdeeld in 'Medisch' en 'Paramedisch'. Klik het formulier aan dat voor u relevant is.

Bericht verzenden in een protocol

In sommige gevallen is het mogelijk om een bericht te verzenden als onderdeel van een protocol. In het voorbeeld zien we het berichtenveld onderaan het 'jaarprotocol diabetes'. Het voordeel van het verzenden van een bericht in een protocol is dat de ontvanger direct het protocol kan openen en de door u ingevulde gegevens kan bekijken. 

Bericht verzenden

In het tekstveld kunt u uw bericht kwijt.
1. Aan de rechterkant staan de zorgverleners die toegang hebben tot dit bericht. Paramedici staan hier alleen bij als u bij het openen van het formulier heeft gekozen voor een formulier binnen de categorie 'Paramedisch'.

Let op: Als u wilt dat de ontvanger een notificatie krijgt van het bericht, dient u deze persoon aan te vinken. Zorgverleners die niet zijn aangevinkt ontvangen geen notificatie. Zij weten dan dus niet dat er een bericht is geplaatst. Zij hebben echter wel toegang tot het bericht wanneer zij de patiëntenkaart openen. 

Zorgverleners die wel zijn aangevinkt ontvangen een notificatie door middel van e-mail. Daarnaast verschijnt er bij hen in de envelop in de menubalk een rood cijfer. (Meer informatie over het ontvangen en lezen van berichten vindt u in dit artikel).

2. Klik altijd op 'Opslaan' om uw bericht te verzenden.

Lees hier ook hoe een communicatie verder zet.

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 3 van 4
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen