Hoe lees ik een bericht dat een andere zorgverlener mij heeft gestuurd?

In Caresharing cKIS kunnen andere zorgverleners berichten naar u sturen over een patiënt waarbij u betrokken bent. Deze handleiding beschrijft hoe u ontvangen berichten kunt lezen. In een andere handleiding leggen we uit hoe u ontvangen berichten zelf verzendt. 

Voorwaarde voor ontvangen notificatie

Voordat we laten zien waar u berichten kunt lezen is het belangrijk om weten wanneer u een notificatie van een bericht ontvangt. U ontvangt alleen notificaties als de zorgverlener die het bericht schreef u heeft aangevinkt bij punt 1 in bovenstaande figuur.

Als u niet bent aangevinkt, heeft u wel toegang tot het bericht, maar ontvangt u geen notificatie.

Het is belangrijk dat de notificatie-instellingen van het bericht worden opgeslagen. Bij punt 2 ziet u hoe dit wordt gedaan.

Notificatie via e-mail

Schermafbeelding_2020-08-20_om_15.29.31.png

Wanneer u bent aangevinkt in een bericht ontvangt u een e-mail. Vanuit deze e-mail kunt u direct naar het bericht gaan door op 'toon notificatie' te klikken.

Wanneer een ketenpartner een afsprakenbureau heeft, zal alleen de Planner via email een notificatie van een uitnodiging voor een samenwerking ontvangen.

Notificaties in Caresharing cKIS

Schermafbeelding_2020-08-20_om_15.32.19.png

1. Als u bent aangevinkt door de verzender verschijnt er in de menubalk een rood cijfer op de envelop. Vanaf iedere plek in Caresharing cKIS kunt u hier op klikken om toegang te krijgen tot het bericht.

2. Daarnaast verschijnt er rechtsboven in de patiëntenkaart een melding van het bericht. Hiervoor moet u de patiënt geopend hebben.

Berichten lezen

Als u op de envelop klikt opent de 'mailbox' van cKIS. Aan de linkerkant ziet u onder 'Notificaties' een lijst met berichten die aan u zijn verzonden. Klik op het bericht om het te openen. Aan de rechterkant staat de communicatiehistorie per patiënt.

Bericht beantwoorden


 

Het ontvangen bericht opent direct nadat u op de notificatie heeft geklikt vanuit de mail of vanuit Caresharing.

1. U kunt direct antwoord geven op het bericht in het tekstveld. Vergeet niet om de ontvanger aan te vinken. Alleen ontvangers ontvangen een notificatie. Andere zorgverleners hebben wel toegang tot het bericht, maar ontvangen geen notificatie.

2. Klik tenslotte op 'Antwoord' en op 'Bewaar'. 

Dit kan ook vanuit de patiëntenkaart zelf.

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen