Hoe betrek ik de patiënt bij een board?

Het betrekken van de patiënt is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u de patiënt wilt betrekken bij zijn eigen zorg, kunt u dit doen per board. U voegt dan de patiënt toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Boards_overzicht_van_patie_nt_openen.png

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarbij u de patiënt wilt betrekken, of maak eerst een nieuw board aan om vervolgens de patiënt bij dat board te betrekken.

Klik hier als u wilt weten hoe u een board start.

Patiënt betrekken bij een board

Toevoegen_betrokkene_aan_board_.png

Stap 3. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toevoegen aan board

Uitnodigen_bij_elkaar.png

Stap 4. Klik op ‘Patiënt’ en vervolgens op ‘Volgende stap’.

Toevoegen_patie_nten_.png

Stap 5. Wanneer de patiënt eerder door u is toegevoegd aan een board, zal hij zichtbaar zijn in de lijst ‘Patiëntdeelname’ en kunt u hem aanvinken. Hierna zal de patiënt verschijnen in de ‘Deelnemerslijst’ onder de kop ‘Patiënt’. Ga vervolgens naar stap 7. 

Indien dit niet het geval is: 

Stap 6. Voeg het e-mailadres van de patiënt in. Klik op ‘Voeg toe aan deelnemerslijst’ als u het e-mailadres heeft ingevuld. 

Stap 7. Zodra u alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan klikt u op ‘Voeg toe aan board’.

De patiënt zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de patiënt nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft. 

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

NB. Het cBoards gebruikersaccount voor de patiënt is gratis.

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board. 

 

Hoe_betrek_ik_de_patie_nt_bij_een_board__2.png

Persoonlijk uitnodigen via QR-code

QR-code_patie_nten_.png

Wanneer de patiënt nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het board, kunt u de patiënt ook persoonlijk uitnodigen via een QR-code.

Stap 1. Klik op ‘QR-code’.

Stap 2. De kandidaat cBoards-gebruiker dient fysiek naast u te staan.

Stap 3. De kandidaat cBoards-gebruiker dient de cBoards app te downloaden via de App store (Apple) of Play store (Android).

Mobiel_geen_account_wel_QR_code_zichtbaar.png

Stap 4. Bij het openen van de cBoards App dient de kandidaat cBoards-gebruiker allereerst aan te geven dat hij/zij nog geen cBoards account heeft. Vervolgens dient hij aan te geven dat er op dat moment een QR-code wordt getoond. 

Stap 5. De QR-code zichtbaar op het scherm kan vervolgens met de App worden gescand.

Stap 6. Via de App kan het account vervolgens worden aangemaakt. 

Stap 7. Gebruikers die via een QR-code worden uitgenodigd verschijnen niet in de 'Deelnemerslijst', maar worden automatisch aan het board toegevoegd zodra zij hun account hebben aangemaakt.


Klik hier als u meer wilt weten over het downloaden van de cBoards App en het aanmaken van een account voor patiënten.

Persoonlijk uitnodigen via een link

Wanneer de patiënt nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het board, kunt u de patiënt ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de patiënt ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de patiënt zich gratis aanmelden voor cBoards.  

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen