Hoe betrek ik de patiënt bij een board?

Klik hier om te zien hoe de patiënt de uitnodiging ontvangt op een mobiel apparaat en hoe hij zich vervolgens kan aanmelden via de mobiele app.

Het betrekken van de patiënt is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u de patiënt wilt betrekken bij zijn eigen zorg, kunt u dit doen per board. U voegt dan de patiënt toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarbij u de patiënt wilt betrekken, of maak eerst een nieuw board aan om vervolgens de patiënt bij dat board te betrekken.

Klik hier als u wilt weten hoe u een board start.

Patiënt betrekken bij een board

Stap 3. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Stap 4. Het is van belang dat u toestemming heeft van de patiënt om zijn medische gegevens te delen. Indien u daar zeker van bent, klik op ‘OK’.

Toevoegen aan board

Stap 5. Klik op ‘Patiënt’.

Stap 6. Wanneer de patiënt eerder door u is toegevoegd aan een board, zal hij zichtbaar zijn in de lijst en kunt u hem selecteren. Ga vervolgens naar stap 8. Indien dit niet het geval is, voegt u het e-mailadres van de patiënt in.

Stap 7. Klik op ‘Verstuur uitnodiging’ als u het e-mailadres heeft ingevuld.

Stap 8. Klik op ‘Voeg toe aan board’.

De patiënt zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de patiënt nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft.

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

NB. Het cBoards gebruikersaccount voor de patiënt is gratis.

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board.

Uitnodiging ook persoonlijk versturen

Wanneer de patiënt nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het Board, kunt u de patiënt ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de patiënt ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de patiënt zich gratis aanmelden voor cBoards.

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.