Hoe betrek ik een informele zorgverlener bij een board?

Het betrekken van een informele zorgverlener (bijv. mantelzorger, vrijwilliger) is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u een informele zorgverlener wilt betrekken bij de zorg van een patiënt, kunt u dit doen per board. U voegt dan de informele zorgverlener toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarbij u de informele zorgverlener wilt betrekken, of maak eerst een nieuw board aan om vervolgens de informele zorgverlener bij dat board te betrekken.

Klik hier als u wilt weten hoe u een board start.

Informele zorgverlener betrekken bij een board

Stap 3. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Stap 4. Het is van belang dat u toestemming heeft van de patiënt om zijn medische gegevens te delen. Indien u daar zeker van bent, klik op ‘OK’.

Toevoegen aan board

Stap 5. Klik op ‘Informele zorg’.

Stap 6. Wanneer de informele zorgverlener eerder door u is toegevoegd aan een board van de betreffende patiënt, zal hij zichtbaar zijn in de lijst en kunt u hem selecteren. Ga vervolgens naar stap 8. Indien dit niet het geval is, vult u het e-mailadres van de informele zorgverlener in.

Stap 7. Klik op ‘Verstuur uitnodiging’ als u het e-mailadres heeft ingevuld.

Stap 8. Klik op ‘Voeg toe aan board’.

De informele zorgverlener zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de informele zorgverlener nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft.

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

NB. Het cBoards gebruikersaccount voor een informele zorgverlener is gratis.