Hoe betrek ik een Organisatieteam of Team bij een board?

Wanneer u een Organisatieteam of Team wilt betrekken bij de zorg van een patiënt, kunt u dit doen per board. U voegt dan het Organisatieteam of Team toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Boards_overzicht_van_patie_nt_openen.png

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarbij u een Organisatieteam of Team wilt betrekken, of maak eerst een nieuw board aan om vervolgens de individuele zorgprofessional bij dat board te betrekken.

Klik hier als u wilt weten hoe u een board start.

Organisatieteam of Team betrekken bij een board

Toevoegen_betrokkene_aan_board_.png

Stap 3. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Bij_elkaar_wie_uitnodigen.png

Stap 4. Klik op ‘Professionele Zorg’. Het is van belang dat u toestemming heeft van de patiënt om zijn medische gegevens te delen. Indien u daar zeker van bent, vinkt u onder ‘Professionele Zorg’ aan dat de patiënt toestemming heeft gegeven. 

Stap 5. Klik vervolgens op ‘Volgende stap’ om Organisatieteams of Teams te kunnen zoeken.

Toevoegen aan board

Uiitnodigen_organisatie_team_via_favorieten.png

Het toevoegen van een Organisatieteam of Team bij een board kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is via ‘Favorieten’. Hier komen alle Organisatieteams, Teams en zorgprofessionals te staan die u als favoriet heeft aangewezen. Dit kunnen bijvoorbeeld Teams of zorgprofessionals zijn waar u veel mee samenwerkt en die u snel en gemakkelijk wilt kunnen uitnodigen. U kunt een Team of zorgprofessional als favoriet markeren door het sterretje achter de naam te selecteren zodat deze geel wordt. Als u geen Teams of zorgprofessional als favoriet heeft gemarkeerd, zal de favorietenlijst niet zichtbaar zijn en krijgt u direct het ‘Adresboek’ van stap 7 in beeld. 

Stap 6. Ga naar ‘Favorieten’ en vink het Organisatieteam of Team aan waarmee u graag wilt samenwerken. Deze zal vervolgens verschijnen in de ‘Deelnemerslijst’.

NB
. Het is alleen mogelijk om Organisatieteams, Teams of individuele zorgprofessionals als favoriet te markeren. Dit is niet mogelijk bij patiënten en informele zorgverleners. Daarnaast zijn favorieten persoonlijk per gebruiker. Dit houdt in dat een gebruiker uit een Team niet de favorieten van een andere gebruiker uit hetzelfde Team kan zien.

Uitnodigen_via_adresboek.png

De tweede manier om een Organisatieteam of Team toe te voegen bij een board is via het ‘Adresboek’. 

Stap 7. Zoek in het adresboek het Organisatieteam of Team op naam via de zoekbalk. Wanneer het Organisatieteam of Team bekend is bij Caresharing, zal deze zichtbaar zijn in de lijst. Als het Organisatieteam of Team heeft ingesteld dat uw uitnodiging handmatig toegewezen kan worden aan zorgprofessionals die beschikbaar zijn binnen het Team, kunt u de gewenste zorgprofessional aanvinken. Als het Organisatieteam of Team heeft ingesteld dat de uitnodiging automatisch verdeeld wordt, zullen de zorgprofessionals die als ‘beschikbaar’ staan, aan het board worden toegevoegd. U kunt het Organisatieteam of Team aanvinken.

Vink het Team of de Teamleden die u zoekt aan. U zult zien dat het Organisatieteam of Team nu zichtbaar wordt in de ‘Deelnemerslijst’ onder de categorie ‘Professionele Zorg’.

Stap 8. Zodra u alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan klikt u op ‘Voeg toe aan board’.

Het Organisatieteam of Team zal nu toegevoegd worden aan het board of wanneer geen van de Teamleden van het Organisatieteam of Team zijn status op ‘Beschikbaar’ heeft staan, eerst een e-mail ontvangen met daarin uw uitnodiging om deel te nemen aan het board.

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board.

 

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen