Wat kan ik met de Messenger functionaliteiten binnen cBoards?

Binnen cBoards kunt u op twee manieren communiceren:

1. Via de Messenger functionaliteiten
  2. Via de chat in een board

Deze handleiding gaat in op de Messenger functionaliteiten binnen cBoards.

Wanneer u gebruikt maakt van de Messenger functionaliteiten binnen cBoards, kunt u twee verschillende type chats starten:

1. Een Messenger 1-op-1 chat
  2. Een Messenger groepschat

NBDe Messenger functionaliteiten binnen cBoards zijn niet gekoppeld aan een board en daarmee dan ook niet aan een patiënt. De Messenger functionaliteiten ondersteunen alleen chats tussen zorgprofessionals onderling.

Verschillen

Onderstaande tabel geeft de mogelijkheden weer van de 2 verschillende type Messenger chats:

Messenger 1-op-1 chat Messenger groepschat
Chatten met één andere zorgprofessional Chatten met meerdere zorgprofessionals
Niet gekoppeld aan board en daarmee niet aan een patiënt Niet gekoppeld aan een board en daarmee niet aan een patiënt
N.v.t Naam van chat veranderen
N.v.t Persoonlijke tagging
N.v.t Overzicht deelnemers
Logging m.b.t. uitnodiging/deelname/verlaten van 1-op-1 chat  Logging m.b.t. uitnodiging/deelname/verlaten van groepschat

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in cBoards.

Aanmaken nieuwe chat

Stap 1. Klik in de navigatiebalk op het icoontje met twee spraakballonnen

Stap 2. Klik rechts naast Messenger op ‘+Chat’ en kies vervolgens of u een Messenger 1-op-1 chat wil beginnen of een Messenger groepschat

Het toevoegen van een zorgprofessional bij een chat kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is via ‘Favorieten’. Hier komen alle zorgprofessionals te staan die u als favoriet heeft aangewezen. Dit kunnen bijvoorbeeld zorgprofessionals zijn waar u veel mee samenwerkt en die u snel en gemakkelijk wilt kunnen uitnodigen. U kunt een zorgprofessional als favoriet markeren door het sterretje achter de naam te selecteren zodat deze geel wordt. Als u geen zorgprofessional als favoriet heeft gemarkeerd, zal de favorietenlijst niet zichtbaar zijn en krijgt u direct het ‘Adresboek’ van stap 4 in beeld.

NB. Het is alleen mogelijk om Organisatie teams, Teams of Individuele zorgprofessionals als favoriet te markeren. Dit is niet mogelijk bij patiënten en informele zorgverleners. Daarnaast zijn favorieten persoonlijk per gebruiker. Dit houdt in dat een gebruiker uit een team niet de favorieten van een andere gebruiker uit hetzelfde team kan zien.

Stap 3. Vink in de favorietenlijst de zorgprofessional(s) aan waar u graag een Messenger 1-op-1 chat of een Messenger groepschat mee wil beginnen. Bij een Messenger 1-op-1 chat kunt u direct elkaar berichten sturen. Bij een Messenger groepschat zal de door u aangevinkte zorgprofessional in de ‘Deelnemerslijst’ verschijnen.

De tweede manier om een zorgprofessional toe te voegen bij een Messenger 1-op-1 chat of Messenger groepschat is via het ‘Adresboek’.

Stap 4. Zoek in het adresboek de zorgprofessional op naam via de zoekbalk. De zoekopdracht kunt u verder specificeren door een plaats en/of beroep in te voeren. Wanneer de zorgprofessional bekend is bij Caresharing, zal hij zichtbaar zijn in de lijst. Vink de zorgprofessional die u zoekt aan. Bij een Messenger 1-op-1 chat kunt u direct elkaar berichten sturen. Bij een Messenger groepschat zal de door u aangevinkte zorgprofessional in de ‘Deelnemerslijst’ verschijnen.

Stap 5: Indien de zorgprofessional niet bekend is bij Caresharing, voegt u het e-mailadres van de zorgprofessional in. Klik vervolgens op ‘Voeg toe aan deelnemerslijst’.

Stap 6: Zodra u voor een Messenger groepschat alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan klikt u op ‘Voeg toe aan chat’. De groepschat is aangemaakt en u kunt elkaar nu berichten sturen.