Komen de gegevens uit mijn HIS in cBoards?

Iedere keer wanneer een deelnemer aan een board het betreffende board opent, ongeacht zijn rol (zorgprofessional, informele zorgverlener of patiënt), worden vanuit cBoards gegevens via OZIS opgevraagd bij uw HIS (= Verzoek Keten Dossier oftewel VKD). Vervolgens worden door uw HIS deze gegevens naar cBoards verstuurd (= Antwoord Keten Dossier oftewel AKD). Vanzelfsprekend worden alleen die gegevens uit uw HIS in het betreffende board getoond waarvoor ook een registratiemogelijkheid in het betreffende board zit. 

Indien een patiënt meerdere boards heeft, dan zal het openen van een specifiek board niet alleen leiden tot het updaten van de gegevens vanuit het HIS voor dat specifieke board, maar ook tot het updaten van de gegevens in de andere boards, mits deze boards uiteraard de betreffende registratiemogelijkheden bevatten.

 

NB. Bovenstaande geldt alleen voor die patiënten waarvoor middels de OZIS-ketenzorg communicatiestandaard kan worden gecommuniceerd.

 

De volgende OZIS-ketenzorg communicatiestandaarden zijn door Stichting OZIS ontwikkeld:

  • Diabetes Mellitus
  • COPD/Astma
  • CVRM
  • Ouderenzorg

 

NB. De OZIS-ketenzorg communicatiestandaarden werken alleen wanneer betreffende huisartsenpraktijk op praktijkniveau een actieve OZIS-koppeling heeft en de juiste instellingen op patiëntniveau staan ingesteld.

 

Lees hier welke patiëntinstellingen gedaan moeten worden om een werkende OZIS-koppeling op patiëntniveau te realiseren.

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen