Hoe SSO gegevens in uw HIS in te stellen?

Via de Single Sign On (SSO) kunt u direct vanuit de patiëntenkaart in het HIS inloggen in het KIS.

Hieronder een beschrijving van de SSO instellingen in het HIS.

Let op: De inloggegevens voor de SSO koppeling zijn niet het zelfde als de inloggegevens die u gebruikt om in te loggen via de website.
U kunt uw SSO inloggegevens opvragen bij het customer care team.

Navigeer naar:

Medicom

Zodra het HIS de koppeling heeft ingesteld, kunt u zelf uw wachtwoord en gebruikersnaam invullen. Dit kan op de volgende manier:

1. Ga naar het hoofdmenu van Medicom. Hier kiest u voor 'onderhoud instellingen'.

2. Vervolgens kiest u voor 'Externe toegang' in het drop down menu.

3. Hierna kiest u voor de betreffende medewerker waar u de gebruikersnaam en het wachtwoord
   voor wilt invullen. Dit gaat per koppeling. In onderstaande afbeelding staan alleen
   Portavita en Vital Health. Wanneer Caresharing daar nog niet tussen staat moet het HIS dit
   eerst nog even voor u toevoegen.

Omnihis

Instellen van gebruikersgegevens:

1. Selecteer in het menu 'Archief' --> 'Gebruikers' en kies de gewenste gebruiker

Omnihis1.png2. Klik in het rechter gedeelte van het scherm op het tabblad 'Communicatie'
3. Klik vervolgens onderin het venster op het tabblad 'CareSharing'.
4. Klik op de knop 'Wijzig'  omnihis-wijzig.png

5. Vul in het vak 'CareSharing' de inloggegevens in.

6. Klik op de knop met de groene vink om de wijzigingen op te slaan.

7. Herhaal bovenstaande stappen voor elke gebruiker.

Webdienst instellen:

1. Selecteer het menu 'Archief' --> 'Algemene instellingen' --> tabblad 'Web-diensten'

2. Selecteer in versie 3.4.4 en hoger de betreffende webdienst in het overzicht aan de linker kant.

3. Klik op de knop 'Wijzig' omnihis-wijzig.png

4. Op dit moment hoeft u nog geen adres in te vullen en kunt u het URL tekstvak leeg laten zoals
   in de volgende afbeelding. Omnihis zorgt er zelf voor dat het juiste adres wordt aangeroepen.

5. Sla de wijzingen op door te klikken op de knop met de groene vink.

TetraHis (Bricks)

1. Start Bricks Huisarts op en typ het volgende commando:   CARESHARING

2. Vul bij 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' de SSO inloggegevens in die u van de Customer Care afdeling van Caresharing heeft ontvangen. Heeft u deze nog niet? Dan kunt u een verzoek indienen om deze op te vragen, dit kan via het webformulier van Caresharing.

3. Vul bij 'Domein' sso.caresharing.eu in en laat de andere twee velden leeg.

4. Druk op 'Opslaan'

Promedico ASP

1. Klik op '@'

2. Klik op 'Onderhoud'

3. Klik op 'Medewerkers'

4. Klik op de naam van de medewerker waarbij u de SSO wilt instellen

5. Vul de inloggegevens in onder 'Ketenzorg gebruikers gegevens'

Promedico VDF

Inloggegevens invullen:

1. Klik op 'Administratie'

2. Klik op 'Medewerker'

3. Klik op 'Ketenzorg' en vul de inloggegevens in.

Ketenzorg instellen:

1. Klik op 'Beheer'

2. klik op 'Praktijk'

3. klik op 'Extern' en stel onderaan de pagina ketenzorg in.

Promedico moet aan de achterkant van het systeem ook nog instellingen doen voordat u de SSO kunt gebruiken. Neem contact op met Promedico vóór u de inloggegevens invult.

MicroHIS

1. Ga vanuit het 9 knoppen Hoofdmenu naar 'Systeembeheer'

2. Ga naar menu '1. Snelle toegang'

3. Ga naar 'Medewerker'

4. Zoek de medewerker in de lijst en dubbelklik op de juiste naam

5. Er opent zich een scherm. Scroll hier naar beneden en druk op 'bewerken'

6. Voer onderaan uw Caresharing user (gebruikersnaam) en Caresharing password (wachtwoord) in.