Hoe moet ik inloggen?

Wanneer u wilt inloggen in cBoards gaat u naar home.caresharing.eu.  U kunt vervolgens op twee verschillende manieren inloggen: met uw e-mailadres, wachtwoord en door u opgegeven telefoonnummer óf met een QR-code en de cBoards app. In deze handleiding kunt u lezen hoe u kunt inloggen op de twee verschillende manieren. 

Optie 1. Inloggen met e-mailadres, wachtwoord en telefoonnummer 

Screenshot_2019-11-14_at_11.11.14.png

Stap 1. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.

Stap 2. Klik op ‘Inloggen’.

2-factor authenticatie

Om veiligheidsredenen dient u de 2-factor authenticatie te doorlopen.

Doorlopen_2_factor_authenticatie.png

Stap 3. U wordt gebeld door een Nederlands 020-nummer of door een Amerikaans +1(786)-nummer op het telefoonnummer dat u bij Caresharing heeft geregistreerd. Neem uw telefoon op en voer het getal dat op uw computerscherm verschijnt in op uw telefoon. U bent nu ingelogd in de cBoards applicatie.

 NB. Toetst u het getal op uw computerscherm a.u.b. pas in op het moment dat u aan de telefoon een stem hoort.

Authenticatie mislukt

Indien het inloggen met de 2-factor authenticatie is mislukt, klikt u op ‘Bel opnieuw’.

U wordt dan nogmaals gebeld. Hier zijn géén kosten aan verbonden. Toets het nieuwe getal dat op uw computerscherm verschijnt in op uw telefoon.

Wanneer u wederom problemen ervaart bij het inloggen met de 2-factor authenticatie, neemt u dan a.u.b. contact op met ons Customer Care Team.

 

Optie 2. Inloggen met QR-code en de cBoards app 

NB. Voor deze manier van inloggen heeft u de cBoards app nodig. Heeft u nog geen cBoards app? Kijk in deze handleiding hoe u de app kunt downloaden. 

Openen van de cBoards mobiele app

Stap 1. Pak uw mobiele apparaat en open de cBoards app

Stap 2. Log in met de door u gekozen 5-cijferige App-code. Of, log in met uw vingerafdruk (dit kan alleen als u dit voorheen al heeft ingesteld in de mobiele app). 

Inloggen op uw desktop of laptop

Stap 3. Ga op uw desktop of laptop naar home.caresharing.eu

Stap 4.  Klik op 'Login met QR-code' 

Stap 5. U komt in het QR-code inlogscherm. Pak uw mobiele apparaat met de cBoards mobiele app waar u zojuist bij stap 2 bent ingelogd. 

Stap 6. Klik in de app op uw navigatiebalk op 'QRLogin'. 

Stap 7. Scan met uw mobiele apparaat de QR-code in het QR-code inlogscherm op uw computerscherm. Om veiligheidsredenen wordt de QR-code elke 40 seconden automatisch ververst. 

NB. Wanneer u de melding ‘De QR-code is niet meer geldig of niet bedoeld voor inloggen op het web’ te zien krijgt op uw mobiele apparaat kan dit twee dingen betekenen.

  • U probeert een QR-code te scannen die niet meer geldig is. Ververs het scherm en probeer het opnieuw
  • U probeert een verkeerde QR-code te scannen. Volg de stappen in deze handleiding om zeker te weten dat u de juiste QR-code scant.

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen