Hoe wijzig ik de mogelijkheden van een Organisatieteam of Team?

In cBoards kunt u als Organisatie admin en Teambeheerder enkele mogelijkheden van een Organisatieteam en Team bepalen. Deze mogelijkheden zijn:

  1. Als Organisatie admin kunt u de mogelijkheid tot het wel/niet kunnen initiëren van boards instellen.
  2. U kunt de zichtbaarheid van een Organisatieteam en Team in het adresboek instellen.
  3. U kunt instellen of een teamuitnodiging automatisch wordt toegewezen of dat dit handmatig gedaan moet worden.

In deze handleiding wordt toegelicht hoe u deze mogelijkheden wijzigt. 

NB. Als Teambeheerder van een Team kunt u de mogelijkheid tot het wel/niet kunnen initiëren van boards niet wijzigen. Een Team kan nooit boards initiëren. Alleen een Organisatieteam kan boards initiëren.  

Openen overzicht Organisatieteams & Teams

Ga_naar_teams_organisatie.png

Stap 1. Ga links onderin naar uw profielfoto en klik op ‘Team(s) / Organisatie’.

 Wijzigen mogelijkheden Organisatieteam & Teams

Veranderen_Team_en_Organisatie_met_schuifswitch.png

Stap 2. Klik in de linker kolom op ‘Organisatieteams/ Teams’.

Stap 3. U kunt nu per Organisatieteam of Team de mogelijkheden wijzigen door de switch knop om te zetten. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

1. Instellen status van een Organisatieteam of Team

Als Organisatieteam of Team zijn er drie verschillende statussen mogelijk.

Zichtbaar_adresboek_ja.png

Mogelijkheid 1. Uw Team is beschikbaar, zichtbaar in persoonlijke favorietenlijsten en het cBoards adresboek en kan uitgenodigd worden om samen te werken binnen een board. Dit doet u door de switch achter ‘Zichtbaar in het adresboek’ op ‘Ja’ te schuiven.

Zichtbaar_adresboek_nee.png

Mogelijkheid 2. Uw Team is niet beschikbaar, niet zichtbaar in persoonlijke favorietenlijsten en het cBoards adresboek en kan niet uitgenodigd worden om samen te werken binnen een board. Dit doet u door de switch achter ‘Zichtbaar in het adresboek’ op ‘Nee’ te schuiven.

Tijdelijk_niet_beschikbaar.png

Mogelijkheid 3. Uw Team is tijdelijk niet beschikbaar, wel zichtbaar in persoonlijke favorietenlijsten en het cBoards adresboek, maar kan niet uitgenodigd worden om samen te werken binnen een board. Dit doet u door de switch achter ‘Zichtbaar in het adresboek’ op ‘Ja’ te schuiven en door vervolgens het hokje achter ‘Tijdelijk niet beschikbaar’ aan te vinken. Geef een reden waarom u tijdelijk niet beschikbaar bent en klik tenslotte op ‘Bewaar’. 

 

2. Instellen toewijzen teamuitnodigingen

Als Organisatieteam of Team kunt u instellen of een teamuitnodiging automatisch wordt toegewezen of dat dit handmatig gedaan moet worden. 

Handmatig_selecteren.png

Mogelijkheid 1. Automatisch toevoegen van gebruikers.
Gebruikers binnen het (Organisatie)team kunnen niet actief geselecteerd worden. Alle gebruikers binnen het (Organisatie)team met de status ‘Beschikbaar’ worden automatisch toegevoegd. Als geen enkele gebruiker de status ‘Beschikbaar’ heeft, dan wordt het Team uitgenodigd en wordt een e-mail verzonden naar het team e-mailadres. In het laatste geval dient het board toegewezen te worden aan een of meerdere gebruikers binnen het (Organisatie)team. 

Mogelijkheid 2. Handmatig toevoegen van gebruikers.

Een of meerdere gebruikers met de status ‘Beschikbaar’ binnen het (Organisatie)team kunnen actief geselecteerd worden. Als geen enkele gebruiker de status ‘Beschikbaar’ heeft, dan wordt het Team uitgenodigd en wordt een e-mail verzonden naar het team e-mailadres. In het laatste geval dient het board toegewezen te worden aan een of meerdere gebruikers binnen het (Organisatie)team.

 

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen