Hoe maak ik een behandelplan?

Een groot aantal boards bevat de mogelijkheid om een behandelplan voor uw patiënt te maken. In deze handleiding leest u hoe u een behandelplan maakt en hoe u deze functionaliteit gebruikt.

Openen board

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarin u een behandelplan wilt maken.

Openen ‘Behandelplan’

Stap 3. Open het tabblad ‘Taken’.

Stap 4. Klik op ‘Nieuwe taak’.

NB. Indien het board nog geen behandelplan tabblad bevat, kan de initiator van het board deze toevoegen. Vraag dit dan bijv. via de chat in het board. LET OP: Niet elk board bevat de mogelijkheid om een behandelplan te maken.

Klik hier als u wilt weten hoe u medische registratiemogelijkheden van een board samenstelt.

Aanmaken nieuwe taak

Stap 5. Geef de nieuwe taak een titel.

Stap 6. Vul eventueel andere filters toe.

Stap 7. Voeg eventueel een opmerking toe aan de taak, bijvoorbeeld een uitleg voor de verantwoordelijke.

Stap 8. Wijs de taak toe aan een zorgprofessional die betrokken is bij het board. Of klik op ‘Pak ik op’ als u zelf de taak dient uit te voeren.

Stap 9. Voeg de (Evaluatie)datum toe waarvóór of waarop de taak uitgevoerd dient te worden door te klikken op het kalender icoontje.

Stap 10. Vul indien nodig in hoe vaak de taak terug moet keren, uitgaande van de ingevoegde (Evaluatie)datum, door te klikken op het pijtje naar beneden.

Stap 11. Klik op ‘Bewaar’ om de taak te bewaren (of klik op ‘Annuleren’ om de taak op een later tijdstip in te plannen).

Gebruik nieuwe taak

De nieuwe taak is nu ingepland en wordt getoond onder het kopje ‘Ingepland’.  Alle betrokkenen bij het board kunnen nu de taak zien. Mogelijkheden van een taak zijn:

• Zien wanneer de taak moet worden uitgevoerd.
  • Zien wie de verantwoordelijke van de taak is.
  • Klikken op de taak om de details ervan zichtbaar te maken.
  • Wijzigen of verwijderen van de taak.
  • Afvinken of negeren van de taak door te klikken op het vinkje of kruisje (taak wordt hierna getoond onder het kopje ‘Historie’).

Indien u de taak heeft geannuleerd tijdens het aanmaken, wordt deze getoond onder het kopje ‘In te plannen’.  Wanneer u op de taak klikt, kunt u de taak wijzigen, inplannen of verwijderen.