Hoe betrek ik een individuele zorgprofessional bij een board?

 

 

Wanneer u een individuele zorgprofessional wilt betrekken bij de zorg van een patiënt, kunt u dit doen per board. U voegt dan de individuele zorgprofessional toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

NB.

  • Alleen wanneer u een zorgprofessional bent, kunt u andere zorgprofessionals betrekken bij een board.
  • Indien de zorgprofessional onderdeel is van een reeds betrokken Organisatieteam of Team, is het niet mogelijk hem ook als individu te betrekken bij het board. Een Organisatieteamlid of Teamlid is namelijk dominant t.o.v. het individu.

Boards overzicht

Boards_overzicht_van_patie_nt_openen.png

Stap 1. Klik op de naam van de patiënt in de linker kolom om het boards overzicht te openen.

Stap 2. Open het board waarbij u de zorgprofessional wilt betrekken, of maak eerst een nieuw board aan om vervolgens de zorgprofessional bij dat board te betrekken.

Klik hier als u wilt weten hoe u een board start.

Individuele zorgprofessional betrekken bij een board

Toevoegen_betrokkene_aan_board_.png

Stap 3. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Bij_elkaar_wie_uitnodigen.png

Stap 4. Klik op ‘Professionele Zorg’. Het is van belang dat u toestemming heeft van de patiënt om zijn medische gegevens te delen. Indien u daar zeker van bent, vinkt u onder ‘Professionele Zorg’ aan dat de patiënt toestemming heeft gegeven. 

Stap 5. Klik vervolgens op ‘Volgende stap’ om zorgprofessionals te kunnen zoeken.

Toevoegen aan board

Uitnodigen_zorgprof_via_favorieten.png

Het toevoegen van een zorgprofessional bij een board kan op twee verschillende manieren. De eerste manier is via ‘Favorieten’. Hier komen alle Organisatieteams, Teams en zorgprofessionals te staan die u als favoriet heeft aangewezen. Dit kunnen bijvoorbeeld Teams of zorgprofessionals zijn waar u veel mee samenwerkt en die u snel en gemakkelijk wilt kunnen uitnodigen. U kunt een Team of zorgprofessional als favoriet markeren door het sterretje achter de naam te selecteren zodat deze geel wordt. Als u geen Teams of zorgprofessionals als favoriet heeft gemarkeerd, zal de favorietenlijst niet zichtbaar zijn en krijgt u direct het ‘Adresboek’ van stap 7 in beeld. 

Stap 6. Ga naar ‘Favorieten’ en vink de zorgprofessional aan waarmee u graag wilt samenwerken. Hij zal vervolgens verschijnen in de ‘Deelnemerslijst’. 

NB. Het is alleen mogelijk om Organisatieteams, Teams of individuele zorgprofessionals als favoriet te markeren. Dit is niet mogelijk bij patiënten en informele zorgverleners. Daarnaast zijn favorieten persoonlijk per gebruiker. Dit houdt in dat een gebruiker uit een Team niet de favorieten van een andere gebruiker uit hetzelfde Team kan zien. 

Uitnodigen_Zorgprof_via_Adresboek.png

De tweede manier om een individuele zorgprofessional toe te voegen bij een board is via het ‘Adresboek’. 

Stap 7. Zoek in het adresboek de zorgprofessional op naam via de zoekbalk. De zoekopdracht kunt u verder specificeren door een plaats en/of beroep in te voeren. Wanneer de zorgprofessional bekend is bij Caresharing, zal hij zichtbaar zijn in de lijst. Vink de zorgprofessional die u zoekt aan. U zult zien dat de zorgprofessional nu zichtbaar wordt in de ‘Deelnemerslijst’ onder de kop ‘Professionele zorg’.

Stap 8. Indien de zorgprofessional niet bekend is bij Caresharing, voert u het e-mailadres van de individuele zorgprofessional in. Klik vervolgens op ‘Voeg toe aan deelnemerslijst’. 

Stap 9. Zodra u alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan, klikt u op ‘Voeg toe aan board’. 

De zorgprofessional zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de zorgprofessional nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft. 

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

NB. Wanneer de zorgprofessional zijn individuele beschikbaarheidsstatus op ‘niet beschikbaar’ heeft staan, kan deze niet betrokken worden bij een board.

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board.

 

Persoonlijk uitnodigen via QR-code

Uitnodigen_Zorgprof_via_QR-code.png

Wanneer de zorgprofessional nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het board, kunt u de zorgprofessional ook persoonlijk uitnodigen via een QR-code.

Stap 1. Klik op ‘QR-code’.

Stap 2. De kandidaat cBoards-gebruiker dient fysiek naast u te staan.

Stap 3. De kandidaat cBaords-gebruiker dient de cBoards app te downloaden via de App store (Apple) of Play store (Android).

Mobiel_geen_account_wel_QR_code_zichtbaar.png

Stap 4. Bij het openen van de cBoards App dient de kandidaat cBoards-gebruiker allereerst aan te geven dat hij/zij nog geen cBoards account heeft. Vervolgens dient hij aan te geven dat er op dat moment een QR-code wordt getoond. 

Stap 5. De QR-code zichtbaar op het scherm kan vervolgens met de App worden gescand.

Stap 6. Via de App kan het account vervolgens worden aangemaakt. 

Stap 7. Gebruikers die via een QR-code worden uitgenodigd verschijnen niet in de 'Deelnemerslijst', maar worden automatisch aan het board toegevoegd zodra zij hun account hebben aangemaakt. 

Klik hier als u meer wilt weten over het downloaden van de cBoards App en het aanmaken van een account.

 

Persoonlijk uitnodigen via een link

Wanneer de zorgprofessional nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het board, kunt u de zorgprofessional ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de zorgprofessional ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de zorgprofessional zich gratis aanmelden voor cBoards.

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.  

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen