Hoe betrek ik een informele zorgverlener bij een board?

Het betrekken van een informele zorgverlener (bijv. mantelzorger, vrijwilliger) is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u een informele zorgverlener wilt betrekken bij de zorg van een patiënt, kunt u dit doen per board. U voegt dan de informele zorgverlener toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

hoe-betrek-ik-een-informele-zorgverlener.png

Stap 1. Open het board waarbij u de informele zorgverlener wilt betrekken.

Informele zorgverlener betrekken bij een board

hoe-betrek-ik-een-informele-zorgverlener-bij-een-board-2.png

Stap 2. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Toestemming_iz.png

Stap 3. Het is van belang dat u toestemming geeft als patiënt om uw medische gegevens te delen. Vink onder ‘Informele zorg’ aan dat u toestemming geeft en klik op ‘Volgende stap’

Toevoegen aan board

Uitnodigen_iz.png

Stap 4. Wanneer de informele zorgverlener eerder door u is toegevoegd aan een board zal hij zichtbaar zijn in het ‘Patiëntnetwerk’ en kunt u hem selecteren. Ga vervolgens naar stap 6. 

Indien dit niet het geval is, 

Stap 5. Vul het e-mailadres van de informele zorgverlener in en klik op ‘Voeg toe aan deelnemerslijst’ als u het e-mailadres heeft ingevuld. 

Stap 6. Zodra u alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan klikt u op ‘Voeg toe aan board’

De informele zorgverlener zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de informele zorgverlener nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft.

Hoe_betrek_ik_een_informele_zorgverlener_bij_een_board__5.png

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

 

NB. Het cBoards gebruikersaccount voor een informele zorgverlener is gratis.


Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board.

Persoonlijk uitnodigen via QR-code

QR_code_uitnodigen.png

Wanneer uw informele zorgverlener nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het board, kunt u uw informele zorgverlener ook persoonlijk uitnodigen via een QR-code.

Stap 1. Klik op ‘QR-code’

Stap 2. De kandidaat cBoards-gebruiker dient fysiek naast u te staan.

Stap 3. De kandidaat cBoards-gebruiker dient de cBoards app te downloaden via de App store (Apple) of Play store (Android).

Mobiel_geen_account_wel_QR_code_zichtbaar.png

Stap 4. Bij het openen van de cBoards app dient de kandidaat cBoards-gebruiker allereerst aan te geven dat hij/zij nog geen cBoards account heeft. Vervolgens dient hij aan te geven dat er op dat moment een QR-code wordt getoond. 

Stap 5. De QR-code zichtbaar op het scherm kan vervolgens met de app worden gescand.

Stap 6. Via de app kan het account vervolgens worden aangemaakt. 

Stap 7. Gebruikers die via een QR-code worden uitgenodigd verschijnen niet in de 'Deelnemerslijst', maar worden automatisch aan het board toegevoegd zodra zij hun account hebben aangemaakt.

Klik hier als u meer wilt weten over het downloaden van de cBoards app en het aanmaken van een account voor informele zorgverleners

Uitnodiging ook persoonlijk versturen

Wanneer de informele zorgverlener nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het Board, kunt u de informele zorgverlener ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de informele zorgverlener ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de informele zorgverlener zich gratis aanmelden voor cBoards.  

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.

 

Sanne Wink -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen