Hoe betrek ik een informele zorgverlener bij een board?

Het betrekken van een informele zorgverlener (bijv. mantelzorger, vrijwilliger) is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u nog een informele zorgverlener wilt betrekken bij de zorg van een patiënt, kunt u dit doen per board. U voegt dan de informele zorgverlener toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Stap 1. Open het board waarbij u de informele zorgverlener wilt betrekken.

Informele zorgverlener betrekken bij een board

Stap 2. Klik op '+' rechts bovenin.

Toestemming patiënt

Stap 3. Het is van belang dat u toestemming heeft van de patiënt om zijn medische gegevens te delen. Indien u daar zeker van bent, klik op 'OK'.

Toevoegen aan board

Stap 4. Klik op ‘Informele zorg’.

Stap 5. Wanneer de informele zorgverlener eerder door u is toegevoegd aan een board van de betreffende patiënt, zal hij zichtbaar zijn in de lijst en kunt u hem selecteren. Ga vervolgens naar stap 8. Indien dit niet het geval is, vult u het e-mailadres van de informele zorgverlener in.

Stap 6. Klik op ‘Verstuur uitnodiging’ als u het e-mailadres heeft ingevuld.

Stap 7. Klik op ‘Voeg toe aan board’.

De informele zorgverlener zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de informele zorgverlener nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft.

Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

NB. Het cBoards gebruikersaccount voor een informele zorgverlener is gratis.

Klik hier als u meer wilt weten over de logging in een board.

Uitnodiging ook persoonlijk versturen

Wanneer de informele zorgverlener nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het Board, kunt u de informele zorgverlener ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de informele zorgverlener ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de informele zorgverlener zich gratis aanmelden voor cBoards.

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.