Hoe betrek ik de patiënt bij een board?

Het betrekken van de patiënt is een unieke mogelijkheid in cBoards. Wanneer u de patiënt wilt betrekken bij zijn eigen zorg, kunt u dit doen per board. U voegt dan de patiënt toe aan het betreffende board. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Boards overzicht

Hoe_betrek_ik_de_patie_nt_bij_een_board_1.png

Stap 1. Open het board waarbij u de patiënt wilt betrekken.

 

Patiënt betrekken bij een board

Hoe_betrek_ik_de_patie_nt_bij_een_board_2.png

Stap 2. Klik op ‘+’ rechts bovenin.

Toevoegen_bij_elkaar.png

Stap 3. Klik op ‘Patiënt’ en klik vervolgens op ‘Volgende stap’

Toevoegen aan board

Uitnodigen_.png

Stap 4. Wanneer de patiënt eerder door u is toegevoegd aan een board, zal hij zichtbaar zijn in de lijst ‘Patiëntdeelname’ en kunt u hem aanvinken. Hierna zal de patiënt verschijnen in de ‘Deelnemerslijst’ onder de kop ‘Patiënt’. Ga vervolgens naar stap 6. 

Indien dit niet het geval is: 

Stap 5. Voeg het e-mailadres van de patiënt in. Klik op ‘Voeg toe aan deelnemerslijst’ als u het e-mailadres heeft ingevuld. 

Stap 6. Zodra u alle gewenste betrokkenen in de ‘Deelnemerslijst’ heeft staan klikt u op ‘Voeg toe aan board’. 

De patiënt zal nu toegevoegd worden aan het board of, indien de patiënt nog geen cBoards gebruikersaccount heeft, eerst een e-mail ontvangen met de instructies om een cBoards gebruikersaccount aan te maken, waarna hij deel kan nemen aan het board waarvoor u hem uitgenodigd heeft. Alle betrokkenen bij het board worden via de logging in de chat binnen het board op de hoogte gebracht van nieuwe uitnodigingen.

Persoonlijk uitnodigen via QR-code

QR-code.png

Wanneer de patiënt nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het Board, kunt u de patiënt ook persoonlijk uitnodigen via een QR-code.

Stap 1. Klik op ‘QR-code’

Stap 2. De kandidaat cBoards-gebruiker dient fysiek naast u te staan.

Stap 3. De kandidaat cBoards-gebruiker dient de cBoards app te downloaden via de App store (Apple) of Play store (Android).

Mobiel_geen_account_wel_QR_code_zichtbaar.png

Stap 4. Bij het openen van de cBoards app dient de kandidaat cBoards-gebruiker allereerst aan te geven dat hij/zij nog geen cBoards account heeft. Vervolgens dient hij aan te geven dat er op dat moment een QR-code wordt getoond. 

Stap 5. De QR-code zichtbaar op het scherm kan vervolgens met de app worden gescand.

Stap 6. Via de app kan het account vervolgens worden aangemaakt. 

Stap 7. Gebruikers die via een QR-code worden uitgenodigd verschijnen niet in de 'Deelnemerslijst', maar worden automatisch aan het board toegevoegd zodra zij hun account hebben aangemaakt.


Klik hier als u meer wilt weten over het downloaden van de cBoards app en het aanmaken van een account voor patiënten

Uitnodiging ook persoonlijk versturen

Wanneer de patiënt nog geen gebruiker van cBoards is en dus een e-mail heeft ontvangen met de uitnodiging voor het Board, kunt u de patiënt ook persoonlijk uitnodigen.

Stap 1. Klik binnen het Board de openstaande uitnodiging open. Er klapt dan een menu open.

Stap 2. Klik op het kladblokje. De link met de uitnodiging wordt dan automatisch gekopieerd. Dit is dezelfde link als de patiënt ontvangt in de e-mail. Hiermee kan de patiënt zich gratis aanmelden voor cBoards.  

Stap 3. Open uw eigen e-mail account en schrijf een nieuwe e-mail. Plak de link in de e-mail. Dit doet u door met uw rechtermuisknop in de e-mail te klikken en vervolgens te klikken op ‘Plak’. De link staat nu in uw e-mail.

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen