Hoe installeer ik de cBoards App op mijn telefoon of tablet als ik nog geen cBoards account heb?

In deze handleiding leest u hoe u de cBoards App kunt installeren wanneer u nog geen cBoards account heeft. Als individuele zorgprofessional kunt op twee manieren een cBoards account aanmaken:

  1. U maakt een organisatieprofiel aan voor uw praktijk/zorginstelling. Klik hier als u meer wilt weten over het aanmaken van een organisatieprofiel. 
  2. U wordt door een andere zorgprofessional betrokken bij een board. In dit geval ontvangt u een uitnodiging per e-mail waarmee u een cBoards account aan kunt maken, of wordt u een QR-code getoond waarmee u na het scannen van de code een cBoards account aan kunt maken. 

In deze handleiding leest u hoe u de cBoards App kunt downloaden als u de e-mail met uitnodiging opent op uw telefoon of tablet en als u een QR-code getoond wordt. 

 

NB. Het installeren van de cBoards App werkt hetzelfde voor uw telefoon als voor uw tablet en u doorloopt hetzelfde proces voor zowel een mobiel apparaat met een IOS besturingssysteem als een device met een Android besturingssysteem. In deze handleidingen zijn screenshots gebruikt met een Android besturingssysteem.

 

Openen e-mail met uitnodiging op telefoon of tablet

Email_uitnodiging.png

Stap 1. Open de ontvangen e-mail op uw mobiele apparaat en klik op de knop ‘Aanmelden’. Wanneer de cBoards App nog niet op uw mobiele apparaat staat zal de App Store of Google Play automatisch worden geopend.

cBoards App installeren

cboards-downloaden_stap_2.png

Stap 2. Klik op download/installeren.

Stap 3. Als de App is gedownload/geïnstalleerd, klik dan op open/openen.

Aanmelden voor cBoards

Nog_geen_account.png

Stap 4. Klik op ‘Nee’ onder de vraag of u al een cBoards account heeft.

Nog_geen_account_patie_nt.png

Stap 5. U kunt nu uw cBoards account aanmaken. Vul al uw gegevens in. Ga vervolgens akkoord met de algemene voorwaarden door op het schuifknopje te klikken en klik op de knop ‘Ga naar de volgende stap’.

Instellen_profielfoto.png

Stap 6. Stel uw profielfoto in. Klik op het fototoestel-icoontje en kies of u een foto wilt maken of een foto uit uw fotobibliotheek wilt gebruiken. De gekozen foto verschijnt als uw profielfoto.

Stap 7. Wanneer u tevreden bent met de foto, klikt u op ‘Ga naar de volgende stap’.

NB. U bent niet verplicht een profielfoto in te stellen. Als u geen profielfoto in wilt stellen, kunt u klikken op ‘Sla deze stap over’.

 

Code instellen

Instellen_code_geen_account.png


Stap 8. Bedenk een 5-cijferige code die u makkelijk kunt onthouden. Vul deze code in. Wanneer uw toetsenbord niet direct zichtbaar is, kunt u op de knop met het toetsenbord klikken.

Stap 9. Klik op ‘Bewaar’ en u komt met uw telefoon of tablet meteen in uw persoonlijke cBoards account.

Uitnodiging via getoonde QR-code

Het is mogelijk om via een QR-code uitgenodigd te worden voor een board. Dit is echter alleen mogelijk als u fysiek naast de cBoards gebruiker staat die u uitnodigt. 

Uitnodigen_Zorgprof_via_QR-code.png

Stap 1. De cBoards gebruiker toont u een QR-code zoals bovenstaande afbeelding.

cBoards_downloaden2.png

Stap 2. Download de cBoards App via de App store (Apple) of Play store (Android) indien u deze nog niet heeft.

Mobiel_geen_account_wel_QR_code_zichtbaar.png

Stap 3. Geef aan dat u nog geen cBoards account heeft door op ‘Nee’ te klikken. Kies vervolgens ‘Ja’ op de vraag ‘Ziet u momenteel een QR-code op het scherm van een andere c-boards gebruiker?

Stap 4. Scan de QR-code die u door de cBoards gebruiker wordt getoond.

Loop vervolgens de stappen door om een account aan te maken zoals hierboven beschreven staat bij ‘Aanmelden voor cBoards’.

 

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen