Hoe installeer ik de cBoards App op mijn telefoon of tablet als ik al een cBoards account heb?

In deze handleiding leest u hoe u de cBoards App kunt installeren op uw telefoon of tablet en hoe u de App kunt koppelen aan uw bestaande cBoards account.

 

NB. Het installeren van de cBoards App werkt hetzelfde voor uw telefoon als voor uw tablet en u doorloopt hetzelfde proces voor zowel een device met een IOS besturingssysteem als een device met een Android besturingssysteem. In deze handleidingen zijn screenshots gebruikt met een Android besturingssysteem.

 

cBoards App installeren

Stap 1. Open de App Store of Google Play.

Stap 2. Zoek binnen de App Store of Google Play op ‘cBoards’.

cBoards_downloaden2.png

Stap 3. Klik vervolgens op download/installeren.

Stap 4. Als de App is gedownload/geïnstalleerd, klik dan op open/openen.

Optie 1. cBoards account koppelen met QR-code

Account_koppelen.png

Stap 5. Klik op ‘Ja’ onder de vraag of u al een cBoards account heeft.

Stap 6. Klik op QR-code. Vervolgens opent de camera van uw telefoon of tablet zich in de App.

Stap 7. Log in in cBoards op uw desk- of laptop. Ga hiervoor naar de cBoards inlogpagina op https://home.caresharing.eu.Stap 8. Ga links onderin naar uw profielfoto en klik op ‘cBoards app’. Er opent zich dan een QR-code. Scan deze met uw telefoon of tablet.

Instellen_code_wel_account.png

Stap 9. Bedenk een 5-cijferige code die u makkelijk kunt onthouden. Vul deze code in. Wanneer uw toetsenbord niet direct zichtbaar is, kunt u op de knop met het toetsenbord klikken.

Stap 10. Klik op ‘Bewaar’ en u komt met uw telefoon of tablet meteen in uw persoonlijke cBoards account.

 

Optie 2. cBoards account koppelen via e-mailadres en wachtwoord

De tweede manier om uw account te koppelen is via e-mailadres en wachtwoord. Deze manier wordt hieronder aan u uitgelegd. 

Wel_account_koppelen_via_email_en_wachtwoord.png​​

Stap 5. Klik op ‘Ja’ onder de vraag of u al een cBoards account heeft. 
Stap 6. Klik op ‘E-mailadres/Wachtwoord’ 

​​Emailadres_invoeren_en_sms_verificatie_invoeren.png

Stap 7. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in. Dit is het e-mailadres en wachtwoord die u ook gebruikt wanneer u via uw desktop of laptop inlogt. Vervolgens klikt u op ‘Inloggen’. 

 

NB. Bent u uw wachtwoord vergeten? Klik dan op ‘Stuur mij een eenmalige inloglink’. U kunt vervolgens uw e-mailadres invoeren waarop u uw inloglink ontvangt. Open deze mail bij voorkeur op het apparaat waarop u de cBoards mobiele App heeft geïnstalleerd. 

 

Stap 8. U ontvangt een sms-verificatiecode op het door u eerder opgegeven telefoonnummer. Voer dit nummer in en klik op bewaar. 

Instellen_app_code.png

Stap 9. Bedenk een 5-cijferige code die u makkelijk kunt onthouden. Vul deze code in. Wanneer uw toetsenbord niet direct zichtbaar is, kunt u op de knop met het toetsenbord klikken. Klik op ‘Bewaar’ en u komt met uw telefoon of tablet meteen in uw persoonlijke cBoards account. 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen