Wat kan ik doen als ik mijn 5-cijferige App-code vergeten ben?

Als u uw 5-cijferige code voor de App vergeten bent, kunt u deze zelf opnieuw instellen. Dit kan op drie verschillende manieren. In deze handleiding wordt voor twee manieren uitgelegd hoe u de inlogcode opnieuw in kunt stellen. Voor deze twee manieren geldt dat u een cBoards account voor uw desk-/laptop moet hebben.

App-code vergeten

Stap 1. Klik in het inlogscherm van de App op ‘App-code vergeten?’.

Stap 2. Klik in de pop-up op ‘Bevestig’. U kunt vervolgens kiezen op welke manier u uw App-code opnieuw in wilt stellen.

Hier kunt u kiezen hoe u de 5-cijferige App-code opnieuw in wilt stellen:

  • Met een QR-code via uw desk- of laptop
  • Met uw e-mail en wachtwoord
  • Met een eenmalige inloglink. Klik hier als u wilt weten hoe u een nieuwe App-code aanvraagt met een eenmalige inloglink.

Met QR-code

Als u uw cBoards account ooit heeft aangemaakt via uw desk-/laptop en daarom ook een e-mailadres en wachtwoord heeft ingesteld, kunt u met de QR-code een nieuwe App-code instellen.

Stap 3. Klik op ‘QR-code’.

Stap 4. Log vervolgens in in cBoards op uw desk- of laptop.

Stap 5. Klik links onderin uw computerscherm op uw profielfoto en klik vervolgens op ‘cBoards app’. De QR-code verschijnt dan op uw scherm.

Stap 6. Scan de QR-code met uw mobiele apparaat.

Stap 7. Bedenk een nieuwe 5-cijferige code en vul deze in. Wanneer uw toetsenbord niet direct zichtbaar is, kunt u op de knop met het toetsenbord klikken.

Stap 8. Klik op ‘Bewaar’ en u bent meteen ingelogd in uw persoonlijke cBoards account.

Met e-mailadres & wachtwoord

Als u uw cBoards account ooit heeft aangemaakt via uw desk-/laptop en daarom ook een e-mailadres en wachtwoord heeft ingesteld, kunt u met uw e-mail en wachtwoord een nieuwe App-code instellen.

Stap 3. Klik onder inloggen met op ‘E-mailadres / Wachtwoord’.

Stap 4. Vul uw primaire e-mailadres en uw wachtwoord in en klik vervolgens op ‘Inloggen’.

Stap 5. U ontvangt een SMS met een 4-cijferige SMS-verificatiecode op het mobiele nummer dat is gekoppeld aan uw cBoards account. Vul de SMS-code in. De SMS-code is 60 seconden geldig.

 

NB. Als de geldigheid van de code is verlopen, kunt u klikken op ‘SMS-verificatiecode opnieuw verzenden’, om een nieuwe code te ontvangen.

 

Stap 6. Bedenk een nieuwe 5-cijferige code en vul deze in. Wanneer uw toetsenbord niet direct zichtbaar is, kunt u op de knop met het toetsenbord klikken.

Stap 7. Klik op ‘Bewaar’ en u bent meteen ingelogd in uw persoonlijke cBoards account.

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 1
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen