Caresharing MDO Beeldbellen

Deze handleiding geeft een toelichting over het gebruik van Caresharing MDO Beeldbellen. U kunt gebruik maken van Caresharing MDO Beeldbellen via de browser op uw computer (webversie), maar ook als mobiele app.

1. Caresharing MDO Beeldbellen via de browser (webversie)

2. Caresharing MDO Beeldbellen via de mobiele App

1. Caresharing MDO Beeldbellen via de browser (webversie)

Belangrijk: Te gebruiken browsers (Google Chrome & FireFox)

Wij raden u aan de laatste versie van de browser Google Chrome of Firefox te gebruiken op uw computer of Chromium op uw Chromebook. Een Microsoft Surface wordt ook ondersteund indien één van bovenstaande browsers wordt gehanteerd.
De browsers Internet Explorer en Safari worden niet ondersteund.

Hoe nodigt u iemand uit voor MDO Beeldbellen?

Hoe gebruikt u MDO Beeldbellen optimaal?

Hoe nodigt u iemand uit voor MDO Beeldbellen?

1. Ga naar mdobeeldbellen.caresharing.com
  2. Maak meeting aan
  3. Geef de meeting een naam en stel (indien gewenst) een wachtwoord in
  4. Kopieer meeting gegevens & nodig deelnemers uit
  5. Start meeting
  6. Omgeving beeldbellen start automatisch op
  7. Extra deelnemer(s) uitnodigen

1. Ga naar  mdobeeldbellen.caresharing.com

2. Maak meeting aan

Klik op de knop ‘Start nieuwe meeting’ om een meeting aan te maken.

3. Geef de meeting een naam en stel (indien gewenst) een wachtwoord in

U dient de meeting een naam te geven.
Indien gewenst kunt u voor de meeting ook een wachtwoord instellen. Voer hiervoor een zelfbedacht wachtwoord in. Klik vervolgens op de knop ‘Bewaar’.

4. Kopieer meeting gegevens & nodig deelnemers uit

Klik op de knop ‘Kopieer meeting gegevens’. U kunt deze meeting gegevens vervolgens delen door deze te plakken in uw e-mail of chat-applicatie. Op deze manier kunt u elke gewenste deelnemer uitnodigen voor uw meeting.

5. Start meeting

Klik op de knop ‘Ga naar meeting’ om direct in de beeldbel-meeting te komen.

NB. Indien toestemming wordt gevraagd om uw microfoon en camera te gebruiken, geef hier dan toestemming voor. Heeft u per ongeluk op ‘Blokkeren’ geklikt? Lees dan hier hoe u weer toegang kunt verlenen.

6. Omgeving beeldbellen start automatisch op

U komt nu automatisch in de omgeving van het beeldbellen.

7. Extra deelnemer(s) uitnodigen

Druk rechts onderin uw scherm op het witte rondje met ‘i’ erin.

U kunt tijdens een meeting altijd extra deelnemers uitnodigen. Druk op de knop ‘Kopieer meeting gegevens’. U kunt deze meeting gegevens vervolgens delen door deze te plakken in uw e-mail of chat-applicatie.

Hoe gebruikt u MDO Beeldbellen optimaal?

1. Uw naam aanpassen
  2. Vensters ordenen
  3. Camera en microfoon in- en uitschakelen
  4. Aangeven dat u graag wilt spreken
  5. Chatten
  6. Scherm delen
  7. Limiet aan deelnemers
  8. Overige mogelijkheden

1. Uw naam aanpassen

U kunt uw naam invoeren. Deze is zichtbaar voor iedereen die deelneemt aan het Caresharing MDO Beeldbellen.

Klik op uw scherm op het venster waar u uzelf ziet. Klik op ‘ik’, vul uw naam in en druk op ENTER. Uw naam is nu zichtbaar voor andere deelnemers.

2. Vensters ordenen

Zodra een deelnemer de beeldbel-meeting binnenkomt, ziet u diegene groot op uw scherm.

Het is mogelijk om de vensters van deelnemers te ordenen. Klik hiervoor rechts onderin uw scherm op het icoontje met de vier vierkantjes. De vensters van alle deelnemers worden dan overzichtelijk bij elkaar geplaatst.

3. Camera en microfoon in- en uitschakelen

U kunt tijdens het beeldbellen uw microfoon en/of camera (tijdelijk) uitschakelen. Dit doet u door op de microfoon of camera knop te klikken naast het rode ophang-knopje.

4. Aangeven dat u graag wilt spreken

Indien u met meerdere deelnemers aan het beeldbellen bent, is het handig van elkaar te weten wie iets wil zeggen. Dit zodat u niet door elkaar praat.
U kunt aangeven iets te willen zeggen door links onderin uw scherm op het icoontje met het handje te klikken.

Er verschijnt bij de andere deelnemers dan een melding d.m.v. een hand-icoontje in het venster. Zo weten andere deelnemers dat u iets wilt zeggen. Dit icoontje verdwijnt nadat u iets gezegd heeft.

5. Chatten

Er is een chat-functionaliteit beschikbaar tijdens het beeldbellen. Hiermee kunt u chatten met de andere deelnemers tijdens het beeldbellen.
U komt bij de chat door links onderin uw scherm op het icoontje met het wolkje te klikken.

Er verschijnt dan links in uw scherm een chat-venster waarin u met elkaar kunt chatten.

6. Scherm delen

Tijdens het beeldbellen heeft u de mogelijkheid om uw scherm met de andere deelnemers te delen. U kunt links onder op het scherm-icoontje klikken.

Vervolgens kunt u uw scherm kiezen dat u graag wilt delen.

NB. Het delen van uw scherm is alleen mogelijk via uw desktop en niet op uw tablet of smartphone.

Mac gebruikers dienen toestemming te verlenen om het scherm te kunnen delen. Er verschijnt een pop-up waarbij gevraagd wordt ‘Systeemvoorkeuren’ te openen.

Nadat u Systeemvoorkeuren heeft geopend kunt u uw browser aanvinken om de toestemming te verlenen.

7. Limiet aantal deelnemers

De limiet van het aantal deelnemers binnen MDO beeldbellen is 75. Echter hangt dit samen met de kwaliteit van uw internet. Het is mogelijk dat het limiet eerder bereikt wordt vanwege de bandbreedte van uw internet. De kwaliteit van het beeldbellen kan hierdoor achteruitgaan.

8. Overige mogelijkheden

Voor overige mogelijkheden en instellingen kunt u rechts onderin uw scherm op het icoontje met de drie witte puntjes klikken.

Er verschijnt nu een menu. Kies voor een bepaalde actie of ga naar ‘Instellingen’.

Toestemming camera/microfoon geblokkeerd?

Heeft u per ongeluk de toestemming van uw camera en/of microfoon geblokkeerd? U kunt deze dan weer inschakelen door naast de URL in uw browser op het slotje te klikken.

Zet vervolgens de toegang tot Camera en Microfoon op ‘Toestaan’.

2. Caresharing MDO Beeldbellen via de mobiele App

Hoe nodigt u iemand uit voor de mobiele App MDO Beeldbellen?

Hoe gebruikt u de mobiele App MDO Beeldbellen optimaal?

Hoe nodigt u iemand uit voor de mobiele App MDO Beeldbellen?

1. Download de app 'MDO Beeldbellen'
  2. Open de app ‘MDO Beeldbellen’
  3. Creëer een nieuwe meeting
  4. Kies voor een video of spraak-meeting
  5. Geef de meeting een naam en stel (indien gewenst) een wachtwoord in
  6. Deel de unieke link en verstuur
  7. Maak meeting aan
  8. Begin uw meeting

1. Download de app ‘MDO Beeldbellen’

Open uw App Store (IOS) of Google Playstore (Android) en zoek de app ‘MDO Beeldbellen’. Download de app op uw mobiele telefoon of tablet.

2. Open de app ‘MDO Beeldbellen’

Open de ‘MDO Beeldbellen’ app die u zojuist heeft gedownload.

3. Creëer een nieuwe meeting

Klik op ‘Start nieuwe meeting’.

4. Kies voor een video- of spraakmeeting

Gebruik het schuifje rechts bovenin uw scherm om te kiezen voor een video- of spraakmeeting. Een videomeeting houdt in dat u elkaar zowel kunt horen als zien. Een spraakmeeting houdt in dat u elkaar alleen kunt horen.

5. Geef de meeting een naam en stel (indien gewenst) een wachtwoord in

U dient de meeting een naam te geven.

Indien gewenst kunt u voor de meeting ook een wachtwoord instellen. Voer hiervoor een zelfbedacht wachtwoord in in het tekstvak ‘Wachtwoord’.

6. Deel de unieke link en verstuur

Deel de unieke link door op de roze knop ‘Deel link’ te klikken. U kunt de link delen via één van de voorgestelde opties (bijv. e-mail of chat-applicatie), en op deze manier elke gewenste deelnemer uitnodigen voor de meeting.

Deel_link_met_kader.png      Deel_opties.png

Niet alleen de link, maar ook de volgende tekst verschijnt:

---------------------

“Klik op onderstaande link om deel te nemen aan de beeldbel-meeting:
[
link]”.

“Wachtwoord: [wachtwoord]”

---------------------

U kunt het bericht zelf personaliseren door meer tekst toe te voegen.

7. Maak meeting aan

Om de meeting aan te maken en in uw overzichtslijst te laten verschijnen, drukt u op de knop ‘Bewaar meeting’.

8. Begin uw meeting

Om uw meeting te beginnen drukt u op de meeting in uw overzichtslijst. Deze staat nu bovenin uw lijst. U herkent de meeting ook aan de naam die u de meeting heeft gegeven, in dit geval ‘MDO met team’.

Hoe gebruikt u de mobiele App MDO Beeldbellen optimaal?

1. Uw naam aanpassen
  2. Starten met audio of video gedempt
  3. Voorwaarden, privacy en feedback
  4. Chatten
  5. Audio in- en uitschakelen
  6. Beeld in- en uitschakelen
  7. Overige mogelijkheden
  8. Meeting beëindigen
  9. Meeting verwijderen

1. Uw naam aanpassen

Als u de app heeft geopend, ziet u links bovenin uw scherm drie streepjes. Klik hierop. Er opent nu een menu. Klik hier op ‘Instellingen’.

Drie_streepjes_menu.png        Instellingen_lijst_met_kader.png

Hier kunt u op de bovenste regel onder ‘weergavenaam’ uw naam aanpassen.

2. Starten met audio of video gedempt

Als u de app heeft geopend, ziet u links bovenin uw scherm drie streepjes. Klik hierop. Er opent nu een menu. Klik hier op ‘Instellingen’.

Hier kunt u bij ‘Audio/Video’ aanklikken of u een gesprek standaard wilt starten met audio of video gedempt of allebei.

3. Voorwaarden, Beveiliging & Privacy en Feedback & Support

Als u de app heeft geopend, ziet u links bovenin uw scherm drie streepjes. Klik hierop. Mocht u de Algemene Voorwaarden willen lezen, meer willen weten over de beveiliging & privacy, vragen hebben of feedback willen geven, dan kunt u dat doen via de knoppen in het hieronder aangegeven kader.

4. Chatten

Er is een chat-functionaliteit beschikbaar tijdens de meeting. Hiermee kunt u chatten met andere deelnemers. U komt bij de chat door links onderin uw scherm op het icoontje met het wolkje te klikken.

Er verschijnt dan een chat-venster waarin u met elkaar kunt chatten. U kunt het chat-venster verlaten door op het witte pijltje te klikken links bovenin uw scherm.

5. Audio in- en uitschakelen

U kunt uw audio in- en uitschakelen door op de linker witte knop met het microfoontje te klikken.

6. Beeld in- en uitschakelen

U kunt uw beeld in- en uitschakelen door op de rechter witte knop met de videocamera te klikken.

7. Overige mogelijkheden

Voor overige mogelijkheden en instellingen kunt u rechts onderin uw scherm op het icoontje met de drie witte puntjes klikken. Er verschijnt nu een venster met diverse opties.

MDO_puntjes.png.     MDO_instellingen.png

• Luidspreker | (Kop)telefoon selecteren: U kunt kiezen of u het geluid van de meeting via de luidspreker of via uw (kop)telefoon wilt horen. U kunt onder deze optie aanklikken wat u wenst
  • Deelnemer(s) uitnodigen: Indien u tijdens een meeting nog extra deelnemers wilt uitnodigen, klik dan op deze knop. Hoe u deelnemers precies uitnodigt, kunt u hier
  • Hand opsteken: Indien u met meerdere deelnemers aan het beeldbellen bent, is het handig van elkaar te weten wie iets wil zeggen, zodat u niet door elkaar praat. Klik daarvoor op deze knop. Er verschijnt bij uzelf en de andere deelnemers dan een melding met een hand-icoontje in uw venster. Zo weten andere deelnemers dat u iets wilt zeggen. Dit icoontje verdwijnt nadat u iets gezegd heeft.

• Camera omdraaien: Indien u de camera van uw mobiele telefoon of tablet wilt omdraaien, klikt u op deze knop. Op deze manier kunt u de camera ook weer terugzetten naar de frontcamera.

• Tegelweergave uit: De vensters van alle deelnemers binnen de meeting staan standaard in tegels geordend. U kunt dit ook uitzetten.

• Wachtwoord bekijken: U kunt tijdens een meeting het wachtwoord van de meeting bekijken (mits de meeting een wachtwoord heeft).

8. Meeting beëindigen

Indien de meeting ten einde is, klikt u op de rode knop met het telefoontje om de meeting te beëindigen.

9. Meeting verwijderen

Het is mogelijk om meetings uit uw overzichtslijst te verwijderen. Dit doet u door in uw overzichtslijst de betreffende meeting naar links te swipen/vegen. Vervolgens klikt u op het rode vakje met ‘Verwijderen’ en wordt de meeting uit de lijst verwijderd.