Beeldbellen in cBoards

 

Deze handleiding geeft een toelichting op het gebruik van beeldbellen in cBoards voor informele zorgverleners. U kunt beeldbellen in cBoards via de tab ‘Beeldbellen’ in een board waarbij u als informele zorgverlener betrokken bent. De mogelijkheden en functionaliteiten worden in deze handleiding toegelicht. In deze handleiding wordt het gebruik van beeldbellen op desktop/laptop toegelicht, maar u kunt ook beeldbellen in de mobiele app.

De Processtappen

Onderstaand proces geeft een overzicht van de stappen om te kunnen beeldbellen in een board. Door op de afbeelding te klikken, kunt u een vergrote weergave bekijken.

Inf._zorgverlener_-_Beeldbellen_in_cBoards_flow.png

Tab ‘Beeldbellen’

Met de tab ‘Beeldbellen’ kunnen zorgprofessionals die betrokken zijn bij het betreffende board onderling beeldbellen om te overleggen over de behandeling van de patiënt. U als informele zorgverlener heeft ook een aantal mogelijkheden tot beeldbellen in deze tab:

  • U kunt, net als de patiënt, indien gewenst ook deelnemen aan de beeldbel-afspraak met zorgprofessionals.
  • U kunt 1-op-1 beeldbellen met bijvoorbeeld de huisarts of een andere zorgprofessional.
  • U kunt beeldbellen met de patiënt en/of evt. andere informele zorgverleners.

Openen board

Stap_1_en_2.png

Stap 1. Open het boards overzicht van de betreffende patiënt door op de naam van de patiënt te klikken in uw patiëntenlijst.

Stap 2. Open nu het board waarin de gewenste beeldbel-afspraak zal plaatsvinden.

Stap_3.png

Stap 3. Ga binnen het board naar de tab ‘Beeldbellen’

NB. Indien de tab ‘Beeldbellen’ nog niet aanwezig is in het board, vraag dan de zorgprofessional die het board heeft geïnitieerd (of zijn Organisatieteamleden) deze tab toe te voegen aan het board.

Instellen datum en tijdstip beeldbel-afspraak

Stap_4_en_5.png

Stap 4. Indien gewenst kan een zorgprofessional de beeldbel-afspraak van tevoren ‘inplannen’. De zorgprofessional geeft (evt. in overleg met andere deelnemers binnen het board) aan op welke datum en welk tijdstip hij de beeldbel-afspraak graag wil laten plaatsvinden. Vervolgens brengt hij of zij de gewenste deelnemers op de hoogte van de geplande beeldbel-afspraak via de chat.

NB. U als informele zorgverlener en de patiënt kunnen de datum en het tijdstip van een beeldbel-afspraak niet instellen, wijzigen of verwijderen.

Stap 5. U kunt de geplande beeldbel-afspraak in het board terugzien bij ‘Uitnodigingsinformatie’

NB. Elke deelnemer in het board heeft de mogelijkheid tot het starten van of deelnemen aan een beeldbel-afspraak, hiervoor is het niet noodzakelijk dat er een beeldbel-afspraak gepland is. 

Verloop beeldbel-afspraak

Stap_6.png

Stap 6. Alle deelnemers in het board kunnen de beeldbel-afspraak starten of deelnemen aan de beeldbel-afspraak door op de knop ‘Start gesprek’ te klikken. Dit kan op ieder gewenst moment, ook als er geen datum of tijdstip ingesteld is.

Bellen.png 

Stap 7. Tijdens de beeldbel-afspraak zijn er diverse mogelijkheden die u kunt gebruiken, zie bovenstaande afbeelding (v.l.n.r.):

  • Scherm: met deze knop kunt u tijdens het gesprek indien gewenst uw beeldscherm delen met de andere deelnemers.
  • Handje: met deze knop kunt u aangeven aan de andere deelnemers dat u wilt spreken.
  • Microfoon: met deze knop kunt u uw audio in- of uitschakelen.
  • Camera: met deze knop kunt u uw beeld in- of uitschakelen.
  • Tegelweergave: met deze knop kunt u de vensters van de deelnemers ordenen, zodat deze overzichtelijk bij elkaar geplaatst worden.
  • Instellingen: met deze knop kunt u overige instellingen bekijken en wijzigen.

NB. Het delen van uw scherm is alleen mogelijk via uw desktop en niet op uw tablet of smartphone.

Stap 8. U en/of andere deelnemers kunnen de beeldbel-afspraak verlaten door op de rode knop met het telefoon-icoontje te klikken. De beeldbel-afspraak is pas beëindigd wanneer alle deelnemers het gesprek hebben verlaten.

 

 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen