Caresharing MDO Beeldbellen

Deze handleiding geeft een toelichting op het gebruik van Caresharing MDO Beeldbellen.

U kunt gebruikmaken van Caresharing MDO Beeldbellen via de browser op uw computer. U kunt de browserversie ook gewoon gebruiken op uw smartphone of tablet.

Belangrijk!

Te gebruiken browsers op uw computer en mobiele apparaat

Wij raden u aan de laatste versie van de browser Google Chrome of Firefox te gebruiken op uw computer / mobiele apparaat of Chromium op uw Chromebook. Een Microsoft Surface wordt ook ondersteund indien één van bovenstaande browsers wordt gehanteerd.

De browsers Internet Explorer en Safari worden niet ondersteund.

Hoe start u het gesprek op?

1. Uitnodiging accepteren
  2. Toestemming microfoon en camera
  3. Omgeving beeldbellen start automatisch op

1. Uitnodiging accepteren

U ontvangt een uitnodigingslink van uw zorgverlener via het door hem gekozen medium, bijvoorbeeld via e-mail.

Open de e-mail en klik op de link om deel te nemen aan de meeting. Vul eventueel het wachtwoord in dat bij de link is vermeld en klik op ‘Ok’.

2. Toestemming microfoon en camera

Indien toestemming wordt gevraagd om uw microfoon en camera te gebruiken, geef hier dan toestemming voor door op ‘Toestaan’ te klikken, zoals in onderstaande afbeelding weergegeven is.

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated

Heeft u per ongeluk op ‘Blokkeren’ geklikt? Lees dan onderaan deze handleiding hoe u weer toegang kunt verlenen.

3. Omgeving beeldbellen start automatisch op

U komt nu automatisch in de omgeving van het beeldbellen.

Hoe gebruikt u MDO Beeldbellen optimaal?

1. Uw naam aanpassen
  2. Vensters ordenen
  3. Camera en microfoon in- en uitschakelen
  4. Aangeven dat u graag wilt spreken
  5. Chatten
  6. Scherm delen
  7. Limiet aantal deelnemers
  8. Overige mogelijkheden

1. Uw naam aanpassen

U kunt uw naam invoeren. Deze is zichtbaar voor iedereen die deelneemt aan het betreffende gesprek.

Klik onderin uw scherm op het icoontje met de drie witte puntjes, en vervolgens op uw profiel. Vul hier uw naam in en druk op ‘OK’. Uw naam is nu zichtbaar voor andere deelnemers.

2. Vensters ordenen

Zodra een deelnemer de beeldbel-meeting binnenkomt, ziet u diegene groot op uw scherm.

Het is mogelijk om de vensters van deelnemers te ordenen. Klik hiervoor rechts onderin uw scherm op het icoontje met de vier vierkantjes. De vensters van alle deelnemers worden dan overzichtelijk bij elkaar geplaatst.

3. Camera en microfoon in- en uitschakelen

U kunt tijdens het beeldbellen uw microfoon en/of camera (tijdelijk) uitschakelen. Dit doet u door op de microfoon of camera knop te klikken.

4. Aangeven dat u graag wilt spreken

Indien u met meerdere deelnemers aan het beeldbellen bent, is het handig van elkaar te weten wie iets wil zeggen. Dit zodat u niet door elkaar praat.

U kunt aangeven iets te willen zeggen door onderin uw scherm op het icoontje met het handje te klikken. Daarnaast is het ook hiermee ook mogelijk om te reageren met emoticons.

Er verschijnt bij de andere deelnemers dan een melding d.m.v. een hand-icoontje in het venster. Zo weten andere deelnemers dat u iets wilt zeggen. Dit icoontje verdwijnt nadat u iets gezegd heeft.

5. Chatten

Er is een chat-functionaliteit beschikbaar tijdens het beeldbellen. Hiermee kunt u chatten met de andere deelnemers tijdens het beeldbellen.

U komt bij de chat door onderin uw scherm op het icoontje met het tekstwolkje te klikken.

Er verschijnt dan links in uw scherm een chat-venster waarin u met elkaar kunt chatten.

6. Scherm delen

Tijdens het beeldbellen heeft u de mogelijkheid om uw scherm met de andere deelnemers te delen. U kunt onderin uw scherm op het scherm-icoontje klikken.

Vervolgens kunt u uw scherm kiezen dat u graag wilt delen.

Mac-gebruikers dienen toestemming te verlenen om het scherm te kunnen delen. Er verschijnt een pop-up waarbij gevraagd wordt ‘Systeemvoorkeuren’ te openen.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Nadat u Systeemvoorkeuren heeft geopend, kunt u uw browser aanvinken om de toestemming te verlenen.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

7. Limiet aantal deelnemers

De limiet van het aantal deelnemers binnen MDO beeldbellen is 75. Echter hangt dit samen met de kwaliteit van uw internet. Het is mogelijk dat het limiet eerder bereikt wordt vanwege de bandbreedte van uw internet. De kwaliteit van het beeldbellen kan hierdoor achteruitgaan.

8. Overige mogelijkheden

Voor overige mogelijkheden en instellingen kunt u onderin uw scherm op het icoontje met de drie witte puntjes klikken.

Er verschijnt nu een menu. Kies voor een bepaalde actie of ga naar ‘Instellingen’.

Toestemming camera/microfoon geblokkeerd?

Heeft u per ongeluk de toestemming van uw camera en/of microfoon geblokkeerd? U kunt deze dan weer inschakelen door naast de URL in uw browser op het slotje te klikken.

Zet vervolgens de toegang tot Camera en Microfoon op ‘Toestaan’.

Stefan Schrama -