Hoe installeer ik de IRMA-app?

In deze handleiding leest u hoe u de IRMA-app kunt installeren om vervolgens gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld de NUTS integratie binnen cBoards.

Met de NUTS integratie is het mogelijk om informatie uit te wisselen tussen cBoards en het ECD van Nedap, ONS (= thuiszorgregistratiesysteem). Het is met deze integratie mogelijk om in cBoards informatie op te vragen uit ONS. Op deze manier krijgt u als zorgprofessional inzicht in de laatste meetwaardes en rapportages geregistreerd door de thuiszorg. 

Om de NUTS integratie te gebruiken, is het nodig om geïdentificeerd te worden als zorgprofessional. Op die manier weet ONS dat u degene bent die u zegt te zijn, en dat u gemachtigd bent om informatie van de thuiszorg (= informatie uit ONS) op te vragen. Deze identificatie gaat via de IRMA-app. 

NB. Installeert u de IRMA-app om gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld de NUTS integratie binnen uw huisartsenpraktijk? Onderstaande stappen moeten dan zowel door de huisarts als door de POH doorlopen worden. LET OP: de stappen 9 t/m 14 worden eerst door de huisarts gedaan. Hiermee wordt de AGB gekoppeld aan het profiel van de huisarts. Vervolgens doorloopt de huisarts nogmaals de stappen 9 t/m 14 en scant de POH de QR-code in stap 15 met zijn eigen telefoon. 

Downloaden IRMA-app

 

IRMA_1.png

Stap 1. Download de IRMA-app in de App store (iOS) of in Google Play (Android).

 

2.png

Stap 2. Kies een pincode waarmee u voortaan wilt inloggen in de IRMA-app.

 3.png

Stap 3.  Vul uw e-mailadres in. 

NB.
Hierbij kunt u het beste uw persoonlijke e-mailadres gebruiken en niet uw werk e-mailadres. De IRMA-app heeft namelijk betrekking op uw persoonlijke gegevens. Deze gegevens zullen nergens in cBoards zichtbaar worden. 

Deze stap van het toevoegen van uw e-mailadres kan desgewenst worden overgeslagen. Echter, het nadeel hiervan is dat geen herstel mogelijk is wanneer u de App-code vergeten bent. In dat geval zal u de app moeten verwijderen van uw smartphone of tablet en de installatie opnieuw moeten doen. 

 

 4.png

Stap 4. Er wordt een e-mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Open deze mail en klik op de link om het e-mailadres te bevestigen. 

 

 5.png

Stap 5. Kies voor ‘Terug naar IRMA’. 

Registreren persoonlijke gegevens

In deze stap haalt u via de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP) uw persoonlijke gegevens op. Op basis van deze informatie kan de IRMA-app laten weten wie u bent. Om deze persoonlijke gegevens op te halen, logt u in met uw DigiD. 

NB. Uw gegevens worden altijd opgehaald bij het BRP in Nijmegen, ook als u daar niet bent ingeschreven. 

6.png

Stap 6. Kies in de IRMA-app voor ‘Voeg meer gegevens toe’.

 7.png

Stap 7. Selecteer ‘Persoonsgegevens’

 8.png

Stap 8. Klik op ‘Voeg toe’. 

9.png

Stap 9. Om uw persoonsgegevens op te halen in de IRMA-app, dient u in te loggen met DigiD. Wanneer u de DigiD App op uw smartphone heeft geïnstalleerd, kunt u dat direct via deze App doen. Zo niet, dan kunt u inloggen via de website van DigiD: www.digid.nl/inloggen

 

 10.png

Stap 10. Na het inloggen via DigiD worden de gegevens uit de BRP getoond. Klik op ‘Ja’ om deze gegevens toe te voegen aan de IRMA -app.

Voor de verdere, correcte installatie van de IRMA-app dient u uw persoonlijke AGB-code te registreren. Het registreren van uw persoonlijk AGB-code kan op twee verschillende manieren: 1. Via uw desk-/laptop of 2. Via uw smartphone of tablet. Beide manieren worden hieronder toegelicht.

Registreren persoonlijke AGB-code via desk-/laptop

 Screenshot_2020-08-20_at_14.33.39.png

Stap 11. Ga op uw desk-/laptop naar de volgende website voor het inlezen van uw AGB-gegevens: https://privacybydesign.foundation/uitgifte/

 12.png

Stap 12. Scroll naar beneden en klik op ‘Laad attributen vanuit AGB’.

 13.png

Stap 13. Klik op ‘Laad AGB attribuut’. 

 Screenshot_2020-08-20_at_14.38.17.pngOp uw desk-/laptop scherm verschijnt nu een QR-code. 

Stap_14_IRMA.png

Stap 14. Selecteer de QR-scanner rechts onderin het scherm van de IRMA-app en scan de QR-code die zichtbaar is op uw desk-/laptop scherm. Op uw desk-/laptopscherm verdwijnt de QR-code na het scannen. Ga nu verder op uw smartphone of tablet. 

15.png

Stap 15. Geef in de IRMA-app toestemming voor het bekendmaken van uw persoonsgegevens bij de NUTS organisatie. Dit doet u door op ‘Ja’ te klikken.

IRMA_AGB_code.png

Stap 16. Op uw desk-/laptop verschijnt nu het bovenstaande scherm. Vul hier uw zorgverleners AGB-code in. LET OP: gebruik uw persoonlijke AGB-code, niet uw praktijkcode.

Stap 17. Op uw desktop scherm wordt nu nogmaals een QR-code zichtbaar. Deze scant u als zorgprofessional op uw smartphone.

NB. Installeert u de IRMA-app om gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld de NUTS integratie binnen uw huisartsenpraktijk? Dan scant alleen de huisarts deze QR-code op zijn eigen telefoon. Omdat de POH onder de AGB-code van de huisarts werkt, moet ook de POH onder deze AGB-code bekend worden in de IRMA-app. Hiervoor doorloopt de huisarts nogmaals stap 11 t/m 17.

U bent nu klaar met het installeren van de IRMA-app!

Registreren persoonlijke AGB-code via smartphone of tablet

 

11_-_2.png 

Stap 11. Kies in de IRMA-app voor ‘Voeg meer gegevens toe’.

19.png

Stap 12. Selecteer nu ‘AGB-code’.

20.png

Stap 13. Kies ‘Voeg toe’. U wordt nu naar de website gestuurd waar u het AGB attribuut kunt ophalen.

 21.png

Stap 14. Selecteer ‘Laad AGB attribuut’.

 22.png

Stap 15. Selecteer ‘Open IRMA-app’ 

 Open.png

Stap 16. Kies ‘Open’ 

persoonsgegevens_bekend_maken.png 

Stap 17. De IRMA-app vraagt toestemming om uw persoonsgegevens bekend te maken om aan uw persoonlijke AGB-code te koppelen. Kies ‘JA’ en keer terug naar de internetbrowser. 

AGB_invullen.png

Stap 18. Vul nu uw zorgverleners AGB-code in en klik op ‘Verder’. LET OP: gebruik uw persoonlijke AGB-code, niet uw praktijkcode.

 open_irma_app_2.png

Stap 19. Selecteer ‘Open IRMA app’. 

 Open.png

Stap 20. Kies ‘Open’. 

 

kaartje_toevoegen.png 

Stap 21. Kies ‘Ja’ om het kaartje met de AGB-code toe te voegen aan uw IRMA-app.

NB. Installeert u de IRMA-app om gebruik te kunnen maken van bijvoorbeeld de NUTS integratie binnen uw huisartsenpraktijk? Omdat de POH onder de AGB-code van de huisarts werkt, moet hij ook onder deze AGB-code bekend worden in de IRMA-app. Hiervoor doorloopt de huisarts nogmaals stap 11 t/m 21. Maar in tegenstelling tot het proces hierboven, selecteert u nu bij stap 19 ‘Toon QR-code’. De POH scant nu met zijn telefoon (de telefoon waarop de IRMA-app geïnstalleerd is) deze QR-code om de AGB-code van de huisarts toe te voegen.

U bent nu klaar met het installeren van de IRMA-app! 

Isa Rongen -

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen